Cancelarul Germaniei cere prudenţă din partea SUA şi UE în privinţa sancţiunilor dacă Rusia atacă Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cancelarul Olaf Scholz FOTO Arhivă

Cancelarul Olaf Scholz cere Uniunii Europene şi Statelor Unite să cântărească cu atenţie sancţiunile impuse Rusiei, în cazul în care va ataca Ucraina, potrivit Libertatea. ”Trebuie să luăm în considerare consecinţele asupra noastră”, afirmă Scholz.

„Prudenţa dictează alegerea măsurilor care vor avea cel mai mare efect, spre deosebire de cele care ar încălca principii convenite împreună. (…) În acelaşi timp, trebuie să luăm în considerare consecinţele (sancţiunilor – n.r.) asupra noastră”, a declarat cancelarul Germaniei într-un interviu pentru ziarul Sueddeutsche Zeitung, arată Libertatea

Potrivit lui Olaf Scholz, nimeni nu trebuie să creadă că sancţiunile nu vor avea efecte negative asupra Germaniei. Sancţiunile împotriva Moscovei ar putea viza funcţionarea gazoductului Nord Stream 2, care leagă Germania de Rusia, o măsură care ar putea să ducă la adâncirea crizei energetice din Europa, care se confruntă cu o creştere semnificativă a preţurilor, relatează sursa citată.

„În cercul aliaţilor, noi convenim asupra unor posibile măsuri. Este bine. Trebuie să fim capabili să acţionăm în cazul unei urgenţe”, a spus cancelarul Germaniei, referindu-se la informaţiile conform cărora SUA şi UE nu ar ajunge la un acord în privinţa sancţiunilor.

Scholz a mai subliniat că NATO nu poate oferi Rusiei garanţia că Ucraina nu va adera niciodată la Alianţa Nord Atlantică, adăugând că în acest moment, pe agenda NATO nu se află aderarea altor state din estul Europei. 
 

Mai multe pentru tine:
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei