Aterizări cu emoţii petrecute în ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Boeing 767 al companiei poloneze LOT, având la bord 227 de persoane, a efectuat marţi o aterizare forţată, fără tren de aterizare, pe aeroportul din Varşovia, dar nicio persoană nu a fost rănită. Este ultimul dintr-un şir de incidente similare petrecute în ultimii ani.

18 octombrie 2011 Pilotul unui avion Boeing 727 care venea din Rusia a decis să aterizeze pe aeroportul din Teheran fără roţile din faţă, care au rămas blocate. În avion erau 94 de pasageri îmbarcaţi la Moscova şi 19 membri ai echipajului. În ciuda echilibrului deosebit de greu de realizat, avionul a aterizat şi s-a oprit la timp. Niciuna dintre cele 113 persoane aflate la bord (94 de pasageri şi 19 membri ai echipajului) nu a fost rănită.


30 septembrie 2011 Aeronava în care se afla ministrul Educaţiei a lovit un porc mistreţ care a intrat pe pista aeroportului din Iaşi. Pasagerii n-au fost răniţi. Cei 68 de pasageri din avionul ATR 72-500 care efectua cursa Bucureşti-Iaşi au tras o sperietură zdravănă. Specialiştii spun că putea fi o adevărată catastrofă dacă mistreţul lovea aeronava cu doi metri mai la stânga.


15 ianuarie 2009 Una dintre cele mai spectaculoase aterizări forţate din istorie s-a petrecut la New York, când un avion Airbus 320 al companiei US Airways a aterizat forţat pe râul Hudson. Toţi cei 155 de pasageri şi echipajul au scăpat nevătămaţi. Cauza a fost, se pare, pierderea controlului asupra aeronavei, după ce aceasta a lovit un stol de păsări. Pentru pilotul Chesley B. Sullenberger, cu 40 de ani de experienţă, a fost primul accident aviatic, căruia i-a făcut faţă cu brio. Airbus-ul a plutit pe râu cu daune minime.


28 februarie 2009 Un avion a aterizat fără roţi pe Aeroportul Internaţional Timişoara, după ce piloţii au anunţat că nu pot deschide trenul de aterizare. Imediat au fost mobilizate forţe importante în zonă, pentru prevenirea incendiilor. Pasagerii au scăpat nevătămaţi.
17 aprilie 2009 Avionul companiei Tarom care transporta lotul formaţiei Dinamo la Iaşi a fost avariat în zona frontală, cu zece minute înainte de aterizare, după ce a lovit o barză. Nici atunci nu au fost înregistrate victime omeneşti, pilotul reuşind să continue zborul fără alte probleme.


9 septembrie 2007 Un avion al companiei Scandinavian Airlines, a aterizat forţat pe aeroportul din Aalborg (Danemarca), după ce trenul de aterizare s-a blocat. Avionul a zburat în cerc deasupra aeroportului timp de o oră înainte de a ateriza pe burtă. Toţi pasagerii şi membrii echipajului au scăpat nevătămaţi. Cinci oameni au suferit răni minore.