Zece beneficii ale cafelei pentru sănătate
0Pe lista de beneficii ale cafelei a apărut şi concluzia unui studiu recent efectuat de o echipă ce cercetători italieni, care au constatat că ar reduce cu 40% riscul de cancer la ficat.
Un american spune că a descoperit o formulă prin care cafeaua accelerează procesul de slăbire. Băutura acestuia, care este în foarte mare parte bazată pe cafea, este fără micotoxine, ciuperci minuscule care apar în timpul fermentaţiei, la care se adaugă o linguriţă de unt şi câteva picături dintr-un ulei pur. Totuşi sunt specialişti în alimentaţie care spun că efectul acestei cafele în curele de slăbire nu au chiar un efect „miraculos” şi poate funţiona într-o cură de slăbire ca orice altă dietă care elimină multe alimente.
În ceea ce priveşte beneficiile cafelei simple în curele de slăbire, sunt mai multe cercetări care au concluzionat că un rol foarte important în reducerea poftei de mâncare îl are cofeina. Mai mult, aceasta ar stimula termogeneza, procesul prin care organismul generează căldură şi energie.
Tot pe lista cu beneficiile cafelei pentru sănătate, mai trebuie precizat că există studii care spun că îi ajută pe cei care sunt în depresii grave. Potrivit unei cercetări prezentate în The World Journal of Biological Psychiatry, oamenii de ştiinţă au concluzionat faptul că o ceaşcă de cafea pe zi ar scădea gândurile suicidale.
Beneficii ale cafelei pentru sănătate. Alegi ness sau cafea clasică
De asemenea, cercetători de la „Johns Hopkins” University spun că o cafea băută înainte de un examen, datorită cafeinei, i-ar putea ajuta pe cei care dau examene să-şi stimuleze memoria, dar şi să se concentreze mai bine.
Tot pe lista de beneficii ale cafelei pentru sănătate mai trebuie spus că potrivit organizaţiei „Food an Drug Administration”, substanţa activă, cafeina, este folosită şi în unele reţete de medicamente ca un remediu împotriva somnolenţei, a oboselii sau pentru ameliorarea unor dureri.
De-a lungul timpului s-au format mai multe mituri legate de cafeaua solubilă, denumită popular „ness” în România. Există multe persoane care încă nu ştiu care e mai sănătoasă şi să aleagă ness sau cafeaua clasică, preparată la ibric, filtru sau espressor.
De fapt, ness-ul nu este altceva decât o cafea fără zaţ. Procesul tehnologic este unul destul de simplu: cafeaua este îngheţată, apoi mărunţită şi deshidratată. Potrivit producătorilor, procesul tehnologic nu implică niciun fel de chimicale sau trucuri ascunse.
Un mit pe care îl invocă cei care nu ştiu ce să aleagă între ness şi cafeaua clasică este faptul că prima variantă ar fi mult mai puternică, mai concentrată. Însă, potrivit studiilor ştiinţifice, cafeaua solubilă nu este mai „tare”, chiar din contră. O ceaşcă de cafea de 150 mililitri de ness are aproximativ 50 de miligrame de cafeină, în timp ce una clasică are 80 de miligrame de cafeină.