Sucurile duc la chelire. Legătura dintre băuturile dulci și pierderea părului. Românii, printre cei mai mari consumatori

0
Publicat:

Băuturile dulci sunt un adevărat pericol pentru bărbații. Studii recente dezvăluie că acestea determină căderea părului. Calviţia începe de la doi litri de băuturi cu zahăr pe săptămână, spun cercetătorii de la Universitatea din Beijing. 

Pierderea părului la bărbați, asociată cu consumul de băuturi dulci FOTO Shutterstock

Conform observatornews.ro, autorii studiului au observat că tinerii care cheliseră beau săptămânal, în medie, peste patru litri de băuturi îndulcite cu zahăr - adică opt sticle de 500 de mililitri, faţă de doi litri şi jumătate cât au declarat participanţii cu păr o podoabă capilară de invidiat.

În România, potrivit Eurostat, peste un sfert din populație bea sucuri îndulcite cu zahăr de trei ori pe săptămână, iar 11% au acest obicei de 5-6 ori în şapte zile. 

"Este foarte posibil ca nivelul glucozei să crească, iar glucoza să nu fie disponibilă pentru rădăcina firului de păr. Riscul firului de păr de a se denatura crește. Practic, nu sunt nutrienți biodisponibili pentru rădăcina firului de păr și atunci cade", a explicat Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist.  

Savanţii chinezi care au făcut legătura dintre băuturile dulci şi calviţie au constatat că participanţii cu păr bogat, pe lângă faptul că evitau băuturile îndulcite, mâncau cereale, rădăcinoase, fructe, peşte şi fructe de mare. Cercetătorii spun, însă, că principala cauză de cădere a părului este genetică.

Un consum mare de carne duce la obezitate

Prea multă carne strică, mai ales la copii, spune dr. Mihaela Bilic, atenționând că mâncăm prea multe proteine, iar acestea se traduc în obezitate, peste câțiva ani. Nutriționistul spune că ideal este să consumăm de 3 ori pe săptămână.

"Un consum mare de proteine la vârsta de 4 ani înseamnă kilograme în plus la 7 ani! Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate. International Journal of Obesity a publicat un studiu portughez făcut pe 2000 de copii în cadrul proiectului Generația XXL. Cercetătorii au constatat ca un consum excesiv de proteine (de 2-3 ori doza zilnică) la vârsta de 4 ani se traduce printr-un IMC crescut câțiva ani mai târziu", arată medicul într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare. Nutriționistul explică pe înțelesul tuturor de ce este recomandat să consumăm carne cu moderație, în special copiii. 

Pe lângă acesta, și consumul excesiv de mezeluri și semipreparate nu fac decât să contribuie la acumularea unor kilograme nesănătoase pentru organism. 

Mai multe pentru tine:
„Repertoriul movilelor de pământ din județul Timiș” - o parte uitată a istoriei Banatului
Mirabela Grădinaru, criticată de stiliști pentru că ar fi confundat Sfințirea Catedralei cu o… înmormântare: „Nu apari cu doliu pe cap! Nu ești la funeraliile Reginei Elisabeta!” Ce au spus despre Gigi Becali
Cine este regele care avea cel mai bizar fetiș în dormitor. Nu ”ierta” nicio parteneră
Locul magic pe care puțini turiști au șansa să-l viziteze. Ce spun doi români care au ajuns aici: „De departe, locul nostru preferat”
Cea mai puternică rugăciune! Spune-o zilnic şi scapi de orice rău
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
Cu ce trebuie să dai pe perdele, ca să miroasă ca în camerele de lux ale hotelurilor de 7 stele. Trucul pe care nimeni nu ți-l spune
Bătălie strânsă la Capitală. Fragmentarea votului dă șanse nesperate unui outsider. Cine ar putea fi de această dată candidatul anti-sistem
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Analiza medicală tot mai cerută de pacienți. „Cunoașterea valorii ajută doctorul să ajusteze agresiv ceilalți factori de risc”