Din ce alimente ne luăm magneziul: iată ce trebuie să incluzi în dietă
0Din dieta zilnică nu ar trebui să ne lipsească alimentele care conţin magneziu. Acest mineral este esenţial pentru imunitate sau în prevenirea inflamaţiilor asociate cu anumite tipuri de cancer şi poate ajuta chiar la prevenirea unui atac de cord.
Un studiu al Universităţii Harvard arată că aportul suficient reduce riscul de face diabet cu 33 de procente.
Alte studii spun că magneziul ajută şi la tratarea depresiei şi a migrenelor. Este mai sănătos să ne procurăm din hrană acest mineral, nu din suplimentele nutritive.
Legume cu frunzele verzi
Spanacul, ca de altfel toate legumele cu frunzele verzi, este o sursă foarte importantă de magneziu. Le poţi mânca gătite sau crude.
Spanacul îl poţi adăuga în salate, supe sau găti. Şi, pentru că e început de primăvară, profită de verdeţurile pe care le găseşti din abundenţă în pieţe. O cană de spanac gătit conţine 157 mg de magneziu.
Nuci şi seminţe
Doar jumătate de cană de seminţe de dovleac furnizează aproape 100% din necesarul zilnic de magneziu.
Mai poţi lua acest mineral din migdale, seminţe de floarea-soarelui, caju, seminţe de pin, de in şi nuci. Un mix din câteva din cele enumerate este ideal ca gustare.
Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente sunt bogate în magneziu