De ce mâncăm mai mult pe timp de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În perioada iernii, metabolismul devine mai lent şi intră într-o stare de hibernare

În perioada rece a anului, apetitul tău creşte. Mulţi te liniştesc şi-ţi spun că este un lucru firesc, deoarece organismul va folosi caloriile acumulate pentru a se proteja de frig.

Descoperă care sunt adevăratele cauze pentru care mănânci mai mult iarna.

În primul rând, schimbarea de temperatură creşte pofta de mâncare. Deoarece în această perioadă ziua este mai scurtă, vreme este mai mohorâtă, creierul percepe ca fiind o perioadă mai grea şi începe să se pregătească. Prin urmare, organismul stochează energie, iar aceasta nu este altceva decât depozite de  grăsime.

Depresia

În plus, orice schimbare de vreme aduce cu ea şi o depresie, de care ne dăm sau nu seama.

Citeşte mai multe despre alimentaţia pe timp de iarnă pe clickpentrufemei.ro.