Cum mănânci friptură, drob și ale bunătăți fără să te îngrași. Sfaturile Mihaelei Bilic pentru masa de Paște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3 cum trebuie să fie masa ideală de Paște şi cum putem să evităm indigestia, disconfortul abdominal și kilogramele în plus când tentațiile sunt mari.

Dr. Mihaela Bilic spune că ouăle - vedetele meselor de Paște - sunt alimente foarte sănătoase, dar avertizează că trebuie să avem grijă ce mai mâncăm pe lângă acestea. 

„Dacă mănânci un ou fiert, cu gălbenușul tare care este greu de digerat, cu siguranță o bilă leneșă o să fie deranjată de acest aliment, dar nu este nicio tragedie. Asta nu te duce la spital. Mai degrabă indigestia și tot ce înseamnă efort abdominal vine din multe alimente amestecate. De exemplu, dacă este vorba despre carne care ține stomacul plin și se digeră mai greu, mai ales prăjelile (...).  În momentul în care mâncăm acest aliment (oul) cu legume este foarte bine", a explicat, în emisiune, Mihaela Bilic.

Medicul recomandă să evităm prăjelile și spune că sarmalele și salata beuf nu au ce căuta pe masa de Paște.

Mihaela Bilic. FOTO Facebook Mihaela Bilic

„La masa de Paște nu trebuie să fie prezente sarmalele și salata de beuf, acestea oricum sunt alimente pentru masa de Crăciun. La masa de Paște avem ou fiert. Într-un ou cu 80 de calorii natura a pus o serie de nutrienți. Sunt o grămadă de mituri despre ouă, dar ar trebui să ne întoarcem la a consuma două- trei pe săptămână. Oul a fost la un moment dat diabolizat, văzut ca pe inamicul sănătății și al colesterolului și nu este adevărat" este de părere specialistul.

Drobul, „dietetic și de sănătos”

Cât despre despre drob, un alt preparat specific meselor de Paște ale românilor, Mihaela Bilic spune că este unul extrem de „dietetic și de sănătos”.

„Organele sunt fierte, că tot vorbeam de ficăței, acolo în organe avem depozitul de fier al oricărui animal. (....) este un aliment extrem de sănătos. (...). Acolo avem ceapă, avem mărar, apoi este copt la cuptor. Nu are ce să fie nesănătos", este de părere Bilic.

Cum preparăm friptura

Cînd vine vorba de friptura pentru masa de Paște, specialistul  recomandă carnea de miel prepartă la cupror.

„Dacă vorbim de friptură, în acest caz este miel, este pulpă băgată la cuptor. Toată grăsimea iese din carne. Atunci, pulpa de miel gătită la cuptor, dacă punem lângă ea un castron mare de salată, este masă de slăbit", a spus Mihaela Bilic.

Continuarea, în Click!

Mai multe pentru tine:
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Viața plină de suspans a Sorinei Docuz. Cum l-a sedus pe Negoiță și cum a ajuns protejata lui Ciolacu. A pozat în sânii goi la 16 ani, pentru revista FHM
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Cine este Cristian Rizea, cel din cauza căruia Dan Capatos ar fi fost dat afară de la Antena Stars. Fostul politician a fost implicat în mai multe scandaluri