Sticla de apă inteligentă îţi spune când e timpul să bei apă ca să nu te deshidratezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sticla de apă se conectează la o aplicaţie specială

În epoca digitală, a lucrurilor conectate, nimic nu mai poate fi offline. Nici măcar o sticlă de apă. Un proiect de pe Kickstarter a primit deja finanţare şi va construi primul recipient care va şti ce apă bei.

HidrateMe e un proiect american care a strâns deja 65.000 de dolari. Reprezintă un recipient de 710 mililitri pentru stocarea apei şi conţine un senzor care monitorizează cât lichid bei într-o zi. Informaţiile sunt trimise către o aplicaţie de smartphone, care te avertizează când e timpul să bei mai mult.

Aplicaţia va fi gratuită şi va putea funcţiona atât cu telefoanele cu Android, cât şi cu iPhone-urile şi va fi disponibilă din iarna aceasta. În interiorul acesteia ne vom da toate datele fiziologice, de la înălţime şi greutate, până la cantitatea de apă pe care o bem în mod normal.

Data de lansare va fi ianuarie 2016

Folosindu-se de localizarea oferită de smartphone, sticla de apă va şti când e timpul să bem mai mult. Astfel, aplicaţia se conectează la localizare şi la aplicaţia de temperatură din telefon, pentru a ajusta nivelul de hidratare în funcţie de vreme.

Sticla va costa 45 de dolari şi poate fi comandată deja de pe Kickstarter. Primele modele vor ajunge la utilizatori în ianuarie 2016, iar aplicaţia va fi lansată în iarnă.