Şcoala Americană din Bucureşti organizează o competiţie internaţională de robotică la care participă 130 de elevi din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti (AISB) organizează, între 9 şi 10 februarie, competiţia internaţională de robotică CEESA First Tech Challenge Championship, în care 130 de elevi din mai multe ţări din Europa îşi vor dovedi creativitatea, capacitatea de inovare, priceperea şi perspicacitatea în a realiza şi controla roboţi.

La concurs vor participa elevi de liceu de la şcoli asociate în organizaţia CEESA (Central and Eastern European Schools Association) din nouă ţări: Polonia, Cehia, Rusia, Macedonia, Bulgaria, Letonia, Austria şi România. În total vor fi 13 echipe formate din cel mult 10 participanţi.

Şcoala Americană va fi reprezentată de trei echipe care, cu această ocazie, pun în practică cunoştinţele şi principiile de inginerie dobândite la atelierul de robotică din programul Centrului de Design şi Inginerie al instituţiei, unicul de altfel din ţară.

Centrul de Design şi Inginerie a fost deschis parţial, pentru laboratoare de robotică şi design vestimentar, urmând să fie finalizat complet în 2019, când elevii AISB vor beneficia de ateliere de film, sunet, agricultură şi artă culinară (vor recolta, pregăti şi vinde produse alimentare), ateliere de design vestimentar, elemente mici de mobilier şi multe altele.

Elevii au început să lucreze la realizarea roboţilor încă din luna septembrie, încercând să găsească soluţia cea mai eficientă pentru tema de anul acesta, “Recuperarea relicvei”, inspirată din aventurile lui Indiana Jones. Roboţii sunt construiţi şi programaţi de elevi respectând cu stricteţe regurile impuse în manualul concursului.   

Competiţia internaţională se desfăşoară pe o suprafaţă plană de 3,65 metri pătraţi. Elevii trebuie să găsească strategiile potrivite de a lucra în echipă astfel încât să reuşească să mute, gestionând roboţii, cât mai multe cuburi din spumă în locurile indicate. Jocul durează 2:30 minute, din care primele 30 de secunde reprezintă o probă individuală în care roboţii trebuie să îndeplinească sarcini preprogramate. În următoarele două minute roboţii, care sunt controlaţi de către elevi, trebuie să mute cât mai multe cuburi.

Pe lângă proba jocului, elevii trebuie să prezinte o carte tehnică în care sunt descrise proiectarea, construcţia şi programarea roboţilor. Câştigătorul acestei competiţii va participa la campionatul mondial de robotică din Detroit, SUA.

Mai multe pentru tine:
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
O femeie va fi judecată după ce și-a furat propria mașină de la amanet. Banii primiți nu au fost de ajuns
Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Sorana Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Iga Swiatek, în turul al treilea la Madrid. Ce a spus poloneza
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Macron creionează o nouă viziune despre Europa: „Regulile jocului s-au schimbat”
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”