Samsung lansează primul său procesor pe 5 nanometri, Exynos 1080

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Samsung

Sud-coreeni au anunţat lansarea noului Exynos 1080, primul lor procesor construit pe 5nm, care va apărea în mai multe telefoane de anul viitor.

Procesorul este dezvoltat în colaborare cu Vivo, şi include un nou modem 5G mmWave, special construit pentru a susţine benzile folosite în China. Conform Engadget China, microprocesorul va debuta pe un telefon Vivo încă necunoscut în viitorul apropiat.

În ceea ce priveşte specificaţiile, Exynos 1080 are 8 nuclee - patru Cortex A78, dintre care trei sunt tactate la 2,2GHz şi unul la 2,8GHz şi alte patru Cortex A55, tactate la 2.0GHz. GPU-ul este un Mali G78, care poate susţine display-uri QHD la 90Hz.

Samsung se alătură aşadar rivalilor de la Apple şi Huawei, care au anunţat la rândul lor procesoare pe 5nm în ultimele luni - A14 Bionic, respectiv Kirin 9000, ambele fiind adevărate „monstruozităţi” în ceea ce priveşte performanţa. Exynos 1080 se va putea regăsi cel mai probabil şi pe telefoane midrange care vor fi disponibile în Europa anul viitor.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
O poveste extraordinară de viață din care avem toți de învățat. „Totul a început cu niște semințe. De bostan, cu sare”
Marcel Ciolacu îl susţine pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar general NATO ca cetăţean. Nu ca premier, nici ca preşedinte PSD
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”