Procesor Extreme Edition pentru laptopuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intel a lansat prima versiune Extreme Edition a procesorului Intel Core 2, destinat notebook-urilor. Acesta este deocamdată cel mai performant procesor din lume destinat utilizării mobile.

Intel a lansat prima versiune Extreme Edition a procesorului Intel Core 2, destinat notebook-urilor. Acesta este deocamdată cel mai performant procesor din lume destinat utilizării mobile.

Procesorul mobil dual-core Intel Core 2 Extreme, rulând la o frecvenţă de 2.6 GHz şi având 4 MB de L2 cache, include caracteristici specifice segmentului mobil, destinate diminuării consumului de energie, ajutând producătorii de computere să creeze notebook-uri cu un nivel de performanţă superior şi un consum de energie redus.

Astfel, procesorul mobil Intel Core 2 Extreme X7800 oferă un nivel de performanţă cu până la 28% mai ridicat comparativ cu procesoarele mobile Intel de generaţie anterioară. Pentru pasionaţii de tehnologie, care îşi doresc un nivel de performanţă superior, sistemul de protecţie anti-overclocking al procesorului a fost îndepărtat.

"Notebook-urile reprezintă segmentul de piaţă cu cea mai rapidă creştere, existând solicitări tot mai mari din partea celor care îşi doresc niveluri de performanţă excepţională pentru rularea de aplicaţii video, a jocurilor sau programelor de design, dar nu sunt dispuşi să renunţe la flexibilitatea pe care o conferă un notebook," a declarat Mooly Eden, Intel Vice President şi General Manager al Intel Mobile Platforms Group.

"Datorită tehnologiei noastre şi a posibilităţilor de design, putem oferi un nivel de performanţă ridicat, cu un consum de energie inteligent, destinat celor mai exigenţi utilizatori mobili", a adăugat Mooly Eden.

Procesorul mobil Intel Core 2 Extreme X7800 este disponibil acum pentru producătorii de echipamente la preţul de 851 dolari. Sistemele notebook vor fi lansate pe piaţă în următoarele două săptămâni.