Pact cu ruşii: Uber şi „Google de Rusia“ vor fi prezente în 127 de oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum arată birourile Yandex din Rusia, care asigură motorul de căutare cu acelaşi nume.

Uber şi Yandex au anunţat că îşi vor fuziona afacerile în ceea ce devine o companie de peste 3,7 miliarde de dolari cu prezenţă în şase ţări.

Yandex, mai cunoscut pentru serviciul de căutare online similar Google, şi Uber au ajuns la o înţelegere privind fuziunea. Astfel, ruşii pun la dispoziţie serviciul de transport şi Uber va furniza logistică pentru livrări de mâncare prin serviciul Eats. Yandex rămâne însă partenerul majoritar, cu 59,3%.

Noua companie va avea operaţiuni în 127 de oraşe din Rusia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia şi Kazahstan. Acord va fi finalizat în al patrulea trimestru, dacă nu intervine altceva. Uber va investi 225 de milioane de dolari, iar Yandex va investi 100 de milioane de dolari. Angajaţii vor avea o participaţie de 4,1%, iar Uber rămâne cu 36,6% (adică 1,4 miliarde de dolari, conform evaluării).

Yandex are, prin motorul de căutare din Rusia, o cotă de 65% din piaţă. Uber este cel mai popular serviciu de ride sharing din lume, iar anunţul acesta vine la aproape un an de când a ieşit de pe piaţa din China. 

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul