iPad de la Apple este încă lider, dar pierde teren în faţa Samsung şi Amazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabletele Apple încă sunt în fruntea clasamentului. FOTO Adevărul

În 2012, au fost livrate peste 50 de milioane de tablete, aproape jumătate din acestea fiind iPad-uri. Totuşi, Apple a mai pierdut din cota de piaţă în acest domeniu, potrivit datelor IDC.

Tableta iPad a ajuns să aibă 43,6% din piaţa pe care a generat-o şi a condus-o din poziţia de lider suprem. Urmează Samsung, cu aproximativ 15%, iar Amazon îşi adjudecă ultimul loc din acest top 3, fiind la o cotă de 11,5%. Totuşi, dincolo de scăderea Apple, piaţa a crescut cu peste 75% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, când au fost livrate numai 30 de milioane de unităţi.

Perioada celui de-al patrulea trimestru dintr-un an este cea mai bună pentru vânzări, deoarece cuprinde şi perioada sărbătorilor. Este clar că Nexus 7 de la Google

Chiar dacă Nexus 7 s-a bucurat de un succes destul de mare, producătorul Asus nu a beneficiat prea mult. Acţiunile au scăzut cu două procente până la 5,8%. Amazon însă, producătorul care a ales să-şi fabrice singur dispozitivele, a livrat 6 milioane de unităţi în ultimul trimestru din 2012, creşterea cotei fiind de aproape 3% faţă de trimestrul trei.