Începe perioada de probă pentru cel mai enigmatic proiect al celor de la Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Xbox

Gamerii din Statele Unite, Marea Britanie şi Coreea de Sud se pot înregistra acum pentru noua platformă de streaming de jocuri video a celor de la Microsoft.

Gigantul american a anunţat, în cadrul evenimentului Inside Xbox de ieri, că va începe perioada de probă a lui Project xCloud în luna octombrie, şi va trimite invitaţii în următoarele săptămâni unui număr redus de participanţi.

Project xCloud este în continuare învăluit într-un oarecare con de umbră. Ce ştim cu siguranţă este felul în care ar trebui să funcţioneze această platformă: ea va oferi posibilitatea utilizatorilor de telefoane şi tablete Android să se joace jocuri de pe consolă pe device-ul dorit, numai cu ajutorul reţelei Wi-Fi sau a datelor mobile.

În plus, Project xCloud promite că nu vor fi necesare descărcări şi nu va fi nevoie nici măcar să deţii jocurile sau o consolă Xbox. Serviciul va funcţiona doar pe bază de abonament lunar, iar jocurile vor fi disponibile prin cloud-ul Microsoft Azure, la care americanii au lucrat intens în ultima perioadă.

În prima fază a proiectului, gamerii vor putea juca titluri precum Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct şi Sea of Thieves, conform unui purtător de cuvânt al Microsoft, citat de The Verge.

Există însă şi nişte condiţii pentru cei care vor să intre în această fază de teste, iar aceste condiţii vor fi menţinute şi pentru lansarea oficială a serviciului, cel mai probabil. Utilizatorii trebuie să aibă un dispozitiv Android pe care să ruleze cel puţin versiunea 6.0 a sistemului de operare, şi cu suport de Bluetooth 4.0. Evident, şi un cont de Microsoft este necesar, însă nu doar atât: vei avea nevoie şi de un controller Xbox One, cu capabilităţi Bluetooth, pentru a-l conecta la device-ul dorit.

Compania nu a menţionat încă o dată de lansare sau un preţ pentru acest serviciu.

Mai multe pentru tine: