Google, dat în judecată pentru sugestiile la autocompletare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google, dat în judecată din nou

După ce europeni au câştigat dreptul de a elimina anumite rezultate din Google, chinezii vor să obţintă ceva similar pentru sugestiile de autocompletare.

Un bărbat din Hong Kong, Albert Yeung, a dat în judecată Google pentru că atunci când îşi introduce propriul numele la căutare îi apar ca sugestii cuvintele ,,perversiune” şi ,,triadă” – grupare asiatică mafiotă. În mod evident, nici unul dintre noi nu ar fi încântat de astel de asocieri automate. În acelaşi timp însă, nu ştiu câţi s-ar simţi atât de lezaţi încât să cheme în judecată gigantul din Mountain View.

Singurul argument de apărare al oficialilor Google în acest proces este că nu influenţează la nici un nivel autosugestiile.

Totul se generează automat în funcţie de ce termeni se caută cel mai mult împreună online.

Înalta Curte din Hong Kong s-a grăbit să respingă argumentul companiei americane pe motiv că Google este în totalitate responsabilă de tipul de conţinut pe care îl afişează în faţa tuturor internauţilor.

Merită apreciat faptul că, în urmă cu câţiva ani, înainte de acest proces, Albert Yeung le-a scris fără succes celor de la Google pentru a găsi o soluţie în afara sistemului judiciar. 

Citeşte mai multe pe playtech.ro.