Curiozităţile românilor în 2014 pe Google: Simona Halep, „cum să slăbesc” şi „ce este Diaspora”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google a anunţat astăzi cele mai populare căutări din 2014 în România. Am fost interesaţi de Simona Halep şi iPhone 6, dar am aflat şi ce este Diaspora pe internet.

Google oferă anual cele mai populare căutări de pe google.ro. Anul acesta, trendurile mediatice se reflectă şi în curiozităţile românilor. Practic, Simona Halep a fost campioana internetului românesc, după performanţele obţinute în anul care tocmai se încheie. Topul Google a fost reunit până anul trecut sub numele de "Zeitgeist", dar acum gigantul online a renunţat la acest nume.

Cea mai populară căutare de anul acesta a fost Simona Halep, urmată de iPhone 6. Simona Halep a obţinut performanţe excepţionale la Rolland Garros, Wimbledon sau Turneul Campioanelor, aşa că am fost interesaţi aproape mereu de performanţele sale. Surprinzător poate, următorul în top a fost iPhone 6, ceea ce demonstrează că, deşi Apple a decis să facă telefonul mai mare şi să dezamăgească poate unii clienţi terminalul său rămâne unul care face vâlvă pe internet. Device-ul a fost lansat în septembrie şi e primul telefon Apple cu ecran de 4,7 inci. Mai subţire şi mai performant, iPhone 6 a fost popular mai întâi pe internet, înainte să ajungă în mâinile utilizatorilor.

Evenimentele locale au fost la mare căutare printre internauţi, lucru speculat şi de site-urile de media din România. "Rezultate bacalaureat" e o căutare care se menţine în topuri şi în 2014, iar alegerile prezidenţiale au ajuns pe locul al şaselea în clasamentul popularităţii. Pe locul opt se clasează "Titularizare", drept dovadă că profesorii au fost interesaţi să afle rezultatele cât mai rapid. Printre cele mai populare căutări se află şi Eurovision, Robin Williams (după sinuciderea actorului), Conchita Wurst (câştigătoarea Eurovision), World Cup şi Adrian Iovan.

Citiţi mai jos în Storify informaţiile de pe adevarul.ro despre temele căutate pe Google anul acesta. 

Curiozitatea nu a ucis românul

Unde altundeva puteam să descoperim răspunsul la cele mai pregnante întrebări, dacă nu pe internet. Căutările "Ce este" arată în mod tradiţional curiozităţile românilor, iar anul acesta a fost influenţat de evenimentele politice. Pe 2 şi 16 decembrie, românii l-au ales pe Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte. Cu toate acestea, aleşii au trecut pe plan secund. Evenimentele nefericite din străinătate, unde românii au stat la coadă pentru a vota, iar o mare parte nu au putut să facă acest lucru, au rezultat în căutarea curioasă a celor din ţară: "ce este diaspora?". Aşadar, românii au aflat că diaspora este un grup etnic aflat în afara graniţelor ţării de origine. De altfel, diasporă a fost declarat cuvântul lunii şi pe Dex Online.

În altă ordine de idei, românii au aflat de pe Google anul acesta şi ce este Ebola, epidurala şi perhidrolul. De asemenea, ne-am uitat cu interes şi la ce este oncologia, satelitul, metafizica sau fabula. Alte căutări populare au fost tot din domeniul medicinei: coronarografia şi mucoviscidoza.

În categoria "Cum să", cea mai populară căutare din 2014 a fost "cum să slăbesc", urmată de cum să săruţi şi cum să cânţi. Românii au mai vrut să afle şi cum să tundă, mintă, răcească sau să mediteze.

Pro TV şi Nymphomaniac, printre campioni

Postul TV a rămas printre liderii căutărilor şi anul acesta. Românii au fost interesaţi de show-urile postului, iar cea mai populară căutare a fost "Românii au talent", urmată de "Vocea României". După fiecare emisiune sau chiar în timpul acestora, telespectatorii au folosit internetul pentru a căuta mai multe informaţii despre emisiuni şi participanţi sau să revadă clipurile favorite.

Podiumul emisiunilor TV este completat de un alt show PRO – "Masterchef". Antena 1 urmează cu patru emisiuni – "Next Star", "Acces Direct", "Un Show Păcătos" şi "X Factor". Românii au căutat şi "În puii mei ", mai ales după lansarea parodiei cu privire la Dan Voiculescu şi Antena 3. "Lumea lui Banciu" de pe B1 TV e pe locul nouă în căutări, urmată de "Divertiland". În căutările despre filme, cea mai controversată peliculă a anului e pe locul 1. "Nymphomaniac" a lui Lars Von Trier a ajuns în topuri, urmată de "Frozen" şi "Maleficent".

În 2013, rezultatele de la bacalaureat au fost cele mai populare, urmate de Paul Walker, Black Friday, Suleyman Magnificul şi Loto. "Românii au talent" a rămas cea mai populară emisiune din România, în schimb anul trecut, am fost curioşi să aflăm ce este fainoşagul.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/c-ut-ri-google-2014" target="_blank">View the story "Căutări Google 2014" on Storify</a>]