Are Google o tabletă Nexus de 8 inci? O imagine neoficială o arată în premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În stânga, ceea ce ar putea fi Nexus 8. În dreapta, actuala Nexus 7. FOTO Android.com

Google şi-a lansat de curând noul telefon Nexus 5 şi noua versiune de Android, dar s-ar putea să mai aibă o surpriză pregătită, e vorba de o tabletă Nexus cu ecran de 8 inci.

PocketNow publicat ieri o imagine pe care, aparent, Google a „scăpat-o“ pe o pagină web dedicată promovării Android. În aceasta apare o tableta similară Nexus 7, numai că marginile sunt mai înguste şi ecranul vizibil mai mare. Nu este un ecran de 10 inci, ci mai degrabă de 8 inci, tabletă pe care Google încă n-o are în portofoliul său, dar a cărei existenţă n-ar fi improbabilă.

Moda tabletelor cu ecrane de 8 inci a început anul trecut, când Apple a lansat iPad mini. Anul acesta, Samsung a oferit Galaxy Note 8 şi mai târziu Galaxy Tab 3 cu ecran de 8 inci, pe când LG, cu prima sa tabletă, a trecut direct la 8,3 inci cu G Pad. Între toate acestea îşi mai găseşte şi Asus locul cu una, ba chiar şi producătorii care folosesc Windows 8 au intrat în jocul celor 8 inci.

În prezent, Nexus 7 are un ecran de 7 inci cu rezoluţie full HD şi este produsă de Asus. Cealaltă tabletă pe care Google o mai are în program este Nexus 10 fabricată de Samsung. Telefonul Nexus 5 este produs de LG, dar s-ar putea ca gigantul american să nu-i dea şi tableta de 8 inci producătorului sud-coreean. 

Hai să discutăm, ne găseşti pe Facebook - Tech Adevărul

Află mai multe despre Android: 

Noua Nexus 7 şi concurenţa: ce aduce Google în plus faţă de iPad mini şi mai vechea tabletă Nexus 7

Google Nexus 5 prezentat oficial: un telefon pentru cei mai mari fani Android

VIDEO Google Nexus 5 e primul telefon Nexus pe care compania îl crede în stare să facă fotografii chiar reuşite