Apple lansează ştirile audio pentru News+ şi o funcţie prin care telefonul poate fi folosit pentru a deschide maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Apple

Un nou update de iOS, care poartă indicatorul 13.6, este disponibil pentru utilizatorii dispozitivelor mobile Apple şi vine cu câteva noutăţi importante.

Serviciul de ştiri News+, care costă 10 dolari pe lună, primeşte acum o componentă audio, prin care utilizatorii pot asculta cele mai noi ştiri ca la radio. Disponibilă, pentru început, doar în Statele Unite, această funcţie grupează într-un tab nou ştiri audio produse de Apple cu acordul publicaţiilor.

Noua facilitate seamănă mult cu modul în care funcţionează podcast-urile. Utilizatorul are acces la o listă de articole audio care pot fi redate unul după altul, precul un playlist muzical.

O altă noutate importantă este Car Key, o funcţie care se doreşte a fi o cheie digitală pentru maşină. Folosind conexiunea NFC, aceasta poate să deblocheze şi să pornească o maşină compatibilă.

Cheile digitale pentru maşină pot fi trimise rudelor sau prietenilor prin iMessage. Şi mai interesant, această funcţie poate fi folosită până la 5 ore după ce telefonul s-a descărcat, beneficiind de o cantitate de energie de rezervă înmagazinată în device.

Acelaşi update aduce posibilitatea notării şi urmăririi anumitor simptome, precum dureri de cap, frisoane, usturimi în gât etc., în aplicaţia Health.