O maimuţă reuşeşte să controleze un joc de ping-pong cu ajutorul creierul prezentate de Neuralink, compania lui Elon Musk VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video Neuralink

Tehnologia ar putea fi folosită în cazul pacienţilor paralizaţi care, cu ajutorul unui cursor, ar putea să comunice cu cei din jur.

Experimentul a fost făcut de compania Neuralink, deţinută de miliardarul Elon Musk. El se se concentrează pe controlul mental. Compania a publicat o înregistrare video în care o maimuţă joacă ping-pong doar cu ajutorul creierului, scrie techcrunch.com, citat de Economedia.

Senzorii au analizat activitatea neuronală a maimuţei macac, botezată Pager, în timp ce muta cursorul pentru a atinge o ţintă pe ecran, cu ajutorul unui joystick mânuit cu mâna.

„Analizând aceste date, inteligenţa artificială a fost capabilă să anticipeze unde va muta Pager cursorul şi să prezică acest lucru cu acurateţe, înainte chiar ca mişcarea mâinii să aibă loc. În cele din urmă, maimuţa a fost capabilă să controleze întregul joc de ping-pong cu ajutorul minţii, prin semnalele transmise de cip-ul Link implantat în creierul său şi analizate de senzori”, arată sursa citată.

Tehnologia ar putea fi folosită pentru a putea permite spre exemplu pacienţilor paralizaţi să mişte un cursor pe ecranul unui computer, pentru activarea butoanelor pe un smartphone sau pentru a scrie pe o tastatură virtuală, spun cei de la Neuralink.

VIDEO: Neuralink


Citeşte şi:

Dr. Marius Geantă, despre mutaţiile SARS-CoV-2: Screening-ul prin PCR, irelevant în acest moment

Cofondatorul Neuralink spune că putem construi Jurassic Park, recrea dinozauri şi specii noi