Două noi cratere uriaşe şi cu origine necunoscută au apărut în Siberia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul crater descoperit în Siberia FOTO The Siberian Times

După ce două cratere uriaşe s-au format săptămâna trecută în Siberia, cotidianul “The Siberian Times” scrie faptul că două asemenea formaţiuni misterioase au mai apărut.

Două noi cratere au fost descoperite în permafrost, fără ca cercetătorii să fi înţeles originea lor. Până acum, teoriile au fost atât de diverse încât e greu să fie băgate în seamă: meteoriţi, teste cu rachete, extratereştri şi un cocktail de metal şi gaze de şist. Momentan, varianta favorită a cercetătorilor este topirea permafrostului din cauza încălzirii climatice, care a dus la eliberarea de gaz metan.

După ce acum două zile a mai fost descoperit un crater în Peninsula Yamal, cunoscută ca şi “capătul lumii”. Craterul este la sute de kilometri de primul şi are un diametru de 15 metri. Lângă crater este şi pământ, care pare a fi eliberat de o explozie subterană.

Al treilea crater a apărut în Peninsula Taymyr, la est de Yamal, în regiunea Krasnoiarsk. A fost descoperit de către ciobanii locali. E un con perfect format, iar adâncimea pare a fi de 60-100 de metri, iar diametrul are mai mult de patru metri.

“Nu pare un crater făcut de oameni, dar nici o formaţiune naturală nu pare a fi”, au spus cercetătorii.