FOTO VIDEO Povestea emoţionantă a bărbatului care a renăscut din „cenuşă“ ca femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Russell ducea o viaţă normală când, într-o zi care nu anunţa nimic deosebit, un bărbat i-a dat foc doar pentru faptul că este homosexual. Din acel moment s-a declanşat calvarul pentru bărbatul care a refuzat, după multe momente dificile, să renunţe la luptă.

Tori Banks se declară „o femeie fericită”. Are un corp proporţionat, un chip frumos şi bucle blonde strălucitoare, însă toate acestea s-au întâmplat după evenimentului oribil petrecut cu doi ani în urmă, când Tori a trecut prin încercarea vieţii.

Pe atunci, persoana radiantă de astăzi se numea Russell şi era un bărbat care lucra ca model şi ca barman, cu dorinţa de a face carieră în teatru. Lucrurile au mers bine pentru Russell, care era împăcat cu sexualitatea sa, până când un bărbat pe nume Mitchell Dean i-a aruncat cu benzină în faţă şi i-a dat foc, din senin. Russell a avut arsuri grave pe 30% din partea superioară a corpului şi a stat în comă indusă o perioadă, cu şanse slabe de supravieţuire. Când, în sfârşit, a ieşit din comă, prima privire în oglindă şi imaginea noului său chip plin de cicatrici l-au făcut pe acesta să se gândească la sinucidere, însă ideea unei noi vieţi şi a împlinirii visului său din copilărie au triumfat: Russell avea să devină femeie.


 

„Nu voiam să merg mai departe pentru că atacul acela mi-a furat identitatea. Nu mai arătam şi nu mă mai simţeam Russell, dar atunci mi-a venit ideea care mi-a schimbat viaţa. Eram într-o seară acasă când am realizat că, pentru a putea merge mai departe, va trebui să devin altcineva. Cineva mai bun. Mi-am dat seama că am şansa unui nou început şi că pot fi oricine vreau. Nu-mi doream să trăiesc ca un bărbat gay desfigurat, ci ca o femeie”, a  spus Tori.
 

Tori a declarat că în copilărie opta întotdeuna pentru haine feminine şi jucării pentru fetiţe şi că îşi aminteşte momentul în care a realizat că este gay. A ştiut întotdeuna că s-a născut în corpul greşit, dar şi-a suprimat orice dorinţă de a fi altcineva.


„Mi-am dat seama că sunt mai puternic decât mi-am imaginat vreodată. Russell a murit în acele flăcări, însă eu nu”, a declarat aceasta.

În prezent, Tori se pregăteşte pentru tratamentul cu hormoni şi operaţia de schimbare de sex, după 18 luni în care a trăit ca femeie. Acesta intenţionează să  plătească procedurile medicale cu banii pe care îi va obţine la terminarea procesului de vătămare corporală. Deşi acum se declară fericit, cicatricile de pe braţe îi vor aminti întotdeauna de răul pe care Dean i l-a făcut în octombrie 2011 şi de persoana care era înainte ca tânărul în vârstă de 25 de ani să-i iasă în cale în barul pentru homosexuali din Leicester, Marea Britanie.

Îmi amintesc căldura intensă şi flăcările portocalii. Simţeam gust de petrol în gură şi flăcările arzându-mi gâtul în timp ce ţipam. Am putut simţi şi cum mi se ardea pielea de pe frunte şi-mi cădea, acoperindu-mi unul din ochi. A fost mai rău decât într-un film horror, a relatat el.

Russell a stat în comă indusă la Centrul Medical Regina de Nottingham timp de aproape o lună, timp în care a trecut printr-o serie de operaţii în urma cărora i s-a acoperit faţa cu grefe de piele de pe coapsă, iar pieptul şi braţele cu piele artificială.


 

În acest interval de timp, părinţilor li s-a spus de două ori că trebuie să-şi ia adio de la Russell, dar o lună mai târziu, fiul lor a revenit la viaţă, însă cu dorinţa de a-şi pune capăt zilelor pentru care luptase până în acel moment.
 

„Tot ce îmi plăcea la mine dispăruse. Felul în care arătam, siguranţa, încrederea în persoana care obişnuiam să fiu. Am zâmbit în faţa camerelor şi am încercat să par recunoscător pentru faptul că sunt în viaţă, însă atunci când mă priveam în oglindă, tot ce vedeam era scheletul ars al unui străin”, a declarat Tori.
 

Când condiţia lui s-a îmbunătăţit, Russell a fost externat şi a avut revelaţia care i-a schimbat viaţa.


„Mi-era teamă să

trăiesc ca un tra

. Eram îngrijorat că îmi voi pierde cariera, încrederea şi că voi fi judecat. Aş fi putut face un lucru sigur şi simplu şi-aş fi trăit ca barbat gay, însă aş fi sfârşit din nou, probabil, în comă sau pe jumătate ars, iar oamenii m-ar fi judecat pentru cum arăt. Aşa că am ales să trăiesc ca femeie. Am trecut peste acel atac, iar acum simt că pot trece prin orice. Am ales să trăiesc”, spune Tori.


 

Tori (înainte de incidentul care i-a schimbat viaţa) le-a mărturisit părinţilor ce planuri are şi i-a rugat să îi dea un nume de fată.
 

„Mi-a fost teamă să le spun. Trecuseră prin foarte multe; au aflat că sunt gay când aveam 15 ani ani, apoi s-au întâmplat atâtea începând cu accidentul, dar au fost alături de mine şi m-au susţinut. Tatăl meu mi-a spus că va fi la fel de mândru să mă numească fiica lui, cum a fost şi atunci când m-a numit fiul lui. Am picat de acord la numele Tori, un nume puternic, neobişnuit, independent şi îndrăzneţ, exact ca femeia care îmi doresc să fiu”, menţionează Tori.

Atacatorul său, Dean, care a mai dat foc altor doi bărbaţi, a fost internat pe termen nedereminat într-o secţie de psihiatrie în aprilie, anul trecut. „Ca orice fată, îmi doresc să întâlnesc băiatul potrivit. Acum pot merge pe stradă cu capul sus, pentru că ştiu că, în sfârşit, sunt cine trebuia să fiu. Urâţi-mă, judecaţi-mă, încercaţi să mă doborâţi, însă nu veţi reuşi. Flăcările acelea nu doar l-au ucis pe Russell, au făcut-o pe Tori mai puternică”, spune Tori.

Doctor Lars Davidsson, un psihiatru de la Clinica Anglo- Europeană, a lucrat timp de şase ani cu pacienţi transexuali şi a tratat multe persoane aflate în situaţia lui Tori. „Este foarte important pentru pacienţii care îşi doresc o operaţie de schimbare de sex să trăiască viaţa unei persoane de sex opus înainte să înceapă tratamentul cu hormoni. Tratamentul cu hormoni şi operaţia de schimbare de sex sunt procedee care produc schimbări anatomice serioase şi ireversibile în corp”, a spus acesta.



Citeste şi:

Gemenele care au cheltuit 200.000 de dolari ca să fie cu adevărat identice

FOTO Lumea este scena lor: imagini incredibile cu balerine care dansează în locuri neaşteptate

În mijlocul unei familii de plastic: femeia care trăieşte cu două manechine de 14 ani