Cum a fost salvat „cel mai singuratic elefant din lume“ din condiţiile grele în care era ţinut la grădina zoologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elefant care trăieşte singur şi în condiţii greu de imaginat la o grădină zoologică din Pakistan va primi şansa unei vieţi mai bune, după cum a anunţat un grup ce se ocupă de bunăstare a animalelor.

Supranumit „cel mai singuratic elefant din lume” de activiştii pentru drepturile animalelor, Kaavan a petrecut mai bine de 30 de ani în faimoasa grădină zoologică Marghazar din Islamabad înainte de a atrage atenţia militanţilor – inclusiv a cântăreţei Cher - care au început să facă lobby pentru relocarea sa în urmă cu aproximativ 4 ani, scrie The independent.

Martin Bauer, purtător de cuvânt al grupului „Four Paws“ care se ocupă cu apărarea drepturilor animaleleor, a declarat că elefantul a primit în sfârşit aprobarea medicală pentru a călători, cel mai probabil într-un sanctuar pentru animale din Cambodgia, unde va trăi în condiţii mai bune, printer animale.

„Din cauza malnutriţiei şi a lipsei de exerciţiu fizic, Kaavan prezintă semne vizibile de obezitate. De asemenea, unghiile sale sunt crăpate şi malformate“ a spus dr. Amir Khalil, medic veterinar în cadrul Four Paws.

Grădina Zoologică în care era ţinut elefantul a fost închisă în luna mai de către Înalta Curte Pakistaneză din cauza condiţiilor extrem de proaste în care erau ţinute animalele.