Recomandari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu rataţi! Fleet Foxes Fleet Foxes (Bella Union, 2008) Poate fi cel mai impresionant debut al anului. Muzica trupei americane din Seattle are o poezie devastatoare, folkul curge spre baroc,

Nu rataţi!

Fleet Foxes
Fleet Foxes (Bella Union, 2008)


Poate fi cel mai impresionant debut al anului. Muzica trupei americane din Seattle are o poezie devastatoare, folkul curge spre baroc, vocile calde par o iluzie.

Din simplitate se naşte o revelaţie: un album puternic, tulburător, născut din modestie, „ecologic” şi răbdător, care are grijă de muzică, fără s-o împestriţeze cu prefăcătorii stilistice. Fleet Foxes au construit un peisaj care îţi taie răsuflarea şi ţi-o pune pe muzică.

Fleet Foxes: o trupă surprinzătoare care cucereşte topurile cu 11 pastorale senzaţionale.

De ratat!

AC/DC
Black Ice (Columbia, 2008)


AC/DC se autopastişează, repetând până la obsesie vechi formule, menite să conserve acea parte a publicului obişnuită cu o reţetă de rock.

Deşi te face să ţii vag ritmul cu piciorul pe podea, noul album, lansat după o pauză de opt ani, pare uzat, previzibil şi ultraconvenţional. Sclavi ai propriilor reflexe, AC/DC mizează foarte mult pe o istorie a propriului succes, în dauna unui produs proaspăt şi de calitate.

Rock îndoit cu apă şi un album mult mai lung decât ar trebui.