Principele Radu și Principesa Margareta ignoră televiziunile de știri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principele Radu și Principesa Margareta spun în cartea „Patrie și destin", apărută la Editura Litera, că au renunțat să se mai uite la televizor și nu au mai vizionat un canal de știri românesc din septembrie 2009.

În cartea „Patrie şi destin. Principesa Moștenitoare a României", lucrare cu caracter biografic, Principele Radu și Principesa Margareta mărturisesc că nu au renunțat cu totul la televizor, însă preferă să se uite la posturile Discovery, Fine Living Network, Animal Planet și la filme.

La Palatul Elisabeta nu s-au mai făcut abonamente nici la ziarele tipărite, dar există o monitorizare electronică a subiectelor de interes pentru Casa Regală.

În cartea semnată de Diana Mandache, istoric specializat în studiul regalităţii europene, mai sunt prezentate și alte hobby-uri ale cuplului regal, la 15 ani de la căsătorie. Și Margareta, și Radu sunt pasionați de șofat, dar amândoi se abțin în România, pentru că, aici, spune Principesa, lumea conduce nebunește și este un pericol în loc să fie o plăcere.

Principesa este fan al mărcilor Volvo și Volkswagen Golf, dar nu le cumpără niciodată noi și le schimbă o dată la câțiva ani.

La capitolul „Lectură", cei doi împart, câteodată, aceleași cărți. Principesa preferă, ca gen literar, biografia sau autobiografia și recomandă cărțile „Stalingrad" sau „Berlin", ale scriitorului britanic Antony Beevor. La plajă citește beletristică.

Principesa Margareta și Principele Radu sunt pasionați de fotografie și de călătorii, de amenajările interioare, de gătit și de grădinărit. Principele ascultă operă și îl admiră pe José Carreras, iar Principesa îi apreciază pe Angela Gheorghiu, Luciano Pavarotti și Nelly Miricioiu.

Mai multe pentru tine:
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Aur, argint și bronz pentru România la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged
În Germania începe procesul grupului care plănuia răsturnarea parlamentului și uciderea cancelarului. Printre inculpați: un prinţ, un soldat, un astrolog şi o antivaccinistă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Tabloul Mona Lisei ar putea avea propria cameră, la Muzeul Luvru
Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”
CTP îl face praf pe Piedone, cu program cu tot: „Candidatul Parizer Usturoi” şi „rafala de agramatisme, fraze fracturate...”
Pericol în Vrancea: o autocisternă plină cu etanol s-a răsturnat pe E85. Șoferul a murit FOTO VIDEO