Harry Houdini: magicianul care a vrut să păcălească moartea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magicianul Harry Houdini s-a făcut remarcat datorită numerelor sale incredibile de evadare. De la lanţuri şi cătuşe, până la cabluri şi funii atârnate de zgârie nori Houdini a şocat lumea cu actele sale de magie care sfidau moartea. Dar, până la urmă, a trebuit să-şi plătească datoria în faţa vieţii. Deci, cine a fost Harry Houdini?

Houdini s-a născut în 1874 într-o familie de evrei unguri. A emigrat în Statele Unite ale Americii când avea patru ani, deoarece tatăl său devenise rabin într-o comunitate evreiască din Appleton. Numele său real era Ehrich Weisz, care s-a transformat în Weiss, după ce tatăl a primit cetăţenia americană.

Houdini a fost nevoit să muncească încă din copilărie. Atunci a încercat şi câteva numere  de trapez, luându-şi numele de „Enrich, prinţul aerului”. 

După mai multe mutări, Weiss tatăl a ajuns împreună cu Ehrich la New York, unde au avut diferite locuri de muncă. Ehrich a început să fie interesat de memoriile magicianului francez Jean Eugene Robert- Houdin. A fost atât de tare impresionat încât a mai adăugat un „i” lui Houdin şi şi-a creat numele de scenă: Houdini.

Continuarea pe historia.ro