„Călătoriile lui Gulliver”, la Edinburgh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 9 august şi 2 septembrie, la Edinburgh se desfăşoară cel mai mare festival al artelor din lume, la care România va participa cu spectacolul „Călătoriile lui Gulliver", în regia lui Silviu Purcărete.

„Călătoriile lui Gulliver" al Teatrului „Radu Stanca" din Sibiu este un proiect cultural demarat acum trei ani în parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh şi finanţat cu sprijin de la Administraţia Fondului Cultural Naţional. Spectacolul a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, urmând să fie prezentat acum în faţa publicului de la Edinburgh.

Silviu Purcărete este descris de website-ul evenimentului ca un creator de teatru vizionar. Potrivit aceleiaşi surse, spectacolul ar fi o călătorie muzicală condusă de compozitorul irlandez Shaun Davey şi un mix cultural ce explorează teme precum exilul, călătoria, înstrăinarea, singurătatea, comunitatea. Montarea de la Sibiu va avea cinci reprezentaţii la Edinburgh, unde acelaşi regizor triumfa acum câţiva ani cu spectacolul Faust, montat tot la Sibiu.

„Călătoriile lui Gulliver" este gândit ca o serie de exerciţii scenice care propun o abordare inedită a romanului lui Jonathan Swift.

Mai multe pentru tine: