Cercetătorii au descoperit de ce cred oamenii în Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit specialiştilor, credinţa în divinitate are strânsă legătură cu lobul frontal

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Missouri au studiat capacitatea unui om de a crede în Dumnezeu şi care sunt cauzele care duc la această credinţă.

Cercetătorii americani s-au bazat în studiul lor pe o teorie mai veche, care arăta că spiritualitatea unui individ este asociată cu funcţionarea la o capacitate mai redusă a lobului parietal, iar concluzia la care au ajuns a fost aceea că oamenii cred în Dumnezeu şi din cauza unei leziuni a creierului. Potrivit specialiştilor, credinţa în divinitate are strânsă legătură cu lobul frontal.

Citiţi şi:

A fost concediat pentru că vorbea cu Dumnezeu

Vaticanul, pus pe jar de o nouă Biblie descoperită în Turcia: Iisus a prevestit venirea profetului Mahomed

„Am găsit o bază neuropsihologică pentru spiritualitate, dar aceasta nu este izolată într-o zonă anume a creierului. Spiritualitatea este un concept mai dinamic, care foloseşte mai multe porţiuni ale creierului", a spus Brick Johnstone, profesor de psihologie al School of Health Professions.

Brick Johnstone a adăugat că a analizat 20 de persoane cu traumatisme craniene care au afectat lobul parietal şi a descoperit că pacienţii cu leziuni care au afectat mai mult lobul parietal sunt mai dispuşi să creadă într-o instanţă superioară, într-o putere divină şi în faptul că viaţa lor face parte dintr-un plan divin.

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI