Un oraș din România, în topul destinațiilor recomandate turiștilor de The Washington Post: „Începeți călătoria de aici”

0
Publicat:

Publicația The Washington Post a întocmit o listă cu 12 destinații de călătorie din acest an, menționând Brașovul pe primul loc și clasificând România drept o alternativă convingătoare la clasica vacanță vest-europeană.

Brașovul, pe primul loc în topul destinațiilor promovate de americani. Foto Primăria Brașov.

The Washington Post a cerut experților din industria călătoriilor recomandări despre destinațiile lor preferate, mai puțin descoperite, dar unde turiștii vor găsi găsi locuri proaspete, interesante și primitoare.

„Marea Neagră peste Marea Mediterană? România, cu istoria sa fascinantă, este o alternativă convingătoare la clasica vacanță vest-europeană. O călătorie recentă a fermecat-o pe Carolyn Addison, șefa de marketing pentru operatorul de turism de lux Black Tomato. Ea a apreciat Bucureștiul, capitala țării, pentru muzee precum Vila lui Ceaușescu, pentru frumoasele biserici ortodoxe și frumusețea naturală a parcurilor și a peisajului rural. Ea recomandă să începeți călătoria din Brașov, unde vizitatorii iubesc orașul vechi conservat și Munții Carpați din împrejurimile sale”, informează publicația americană, într-un articol cu titlul „Unde călătorim în 2025, fără aglomerație. 12 destinații pe care să le adăugați în lista din acest an, din Bahamas în Europa, Australia și Japonia”.

Cel mai cunoscut edificiu din Brașov este Biserica Neagră. Ea se înalţă pe locul unei biserici romanice mai vechi din secolul al XIII-lea. Construcţia ei a început în anul 1383, când Braşovul se afla într-o perioadă de puternică dezvoltare culturală şi economică. În momentul finalizării ei, în anul 1477, parohia braşoveană, la acea dată de rit catolic, a primit hramul Sfintei Maria. În prezent, Biserica Neagră aparţine cultului Evanghelic.

Biserica ridicată în stilul arhitectural gotic a fost avariată în incendiul din 1689, când zidurile ei s-au înnegrit, fapt care a inspirat denumirea de „Biserica Neagră”, dată în secolul al XIX-lea.

Orașul Brașov. Sursa: Primăria Brașov.

Călătorii care ajung în Brașov sunt invitați la drumeții sau la plimbări cu bicicleta prin pădurile din Transilvania, unele dintre cele mai mari și mai curate ecosisteme din Europa.

Cei care iubesc animalele sălbatice pot merge la Observatorul de urși de la Băile Tușnad (județul Harghita), unde pot urmări în siguranță urșii bruni din Carpați (și vulpi roșii sau mistreți) în habitatul lor natural, scrie ghidul turistic Carolyn Addison.

Iarna în Postăvaru - Brașov. Sursa: Primăria Brașov

Localitatea din Cheile Oltului a fost cunoscută de la mijlocul secolului al XIX-lea ca stațiune cu ape termale. Alături de băile termale de la Tușnad și de observatorul de urși înființat în 2017, turiștii ajunși în orașul-stațiune pot vizita lacul vulcanic Sfânta Ana.

Observatorul de Ursi de la Băile Tușnad. Foto: bailetusnad.ro

Lacul Sfânta Ana, aflat în apropierea staţiunii Tuşnad, este singurul lac vulcanic din România. S-a format pe fundul craterului unui vulcan stins din Masivul Puciosu, la altitudinea de 946 de metri. Nu are izvoare, astfel că îşi completează apele din precipitaţii. Potrivit legendelor locale, lacul Sfânta Ana era frecventat de tinerii aflaţi în căutarea perechii.

Alături de Brașov, publicația The Washington Post a enumerat alte 11 destinații recomandate de companiile turistice:

Destinațiile de călătorie recomandate de jurnaliștii americani

Insulele Familiei din Bahamas sunt cunoscute pentru plajele curate și apele în zeci de nuanțe albastre fiind considerate un „paradis pentru scafandri, pescari și pasionați de natură”, informează The Wasington Post.

Orașul Salt Lake City, din statul Utah (SUA), este apreciat pentru atmosfera, muzica și mâncarea de aici. Mai multe parcuri naționale se află în împrejurimile sale, iar amatorii de distracții pe munte au la dispoziție mai multe resorturi în apropiere.  

Salt Lake City, SUA. Sursa: Wikipedia

Orașul Eureka Springs din statul american Arkansas este recomandat de jurnaliști pentru izvoarele termale din jurul său, dar și pentru numeroasele clădiri victoriene bine conservate.

Orașul Valparaíso din Chile se numără printre locurile menționate, alături de Brașov, în topul destinațiilor de călătorie. Se află pe coasta Pacificiului, care oferă priveliști impresionante, de pe dealurile sale. 

Orașul Brisbane din Australia, al treilea oraș ca mărime din continent, atrage prin pădurile tropicale, grădinile botanice și plajele sale. 

Laponia. Sursa: Wikipedia.

Regiunea arctică Laponia a Finlandei se află printre destinațiile recomandate de jurnaliștii The Washington Post, iar una dintre marile sale atracții este Parcul Național Abisko care poate fi vizitat în septembrie sau martie, când temperaturile sunt mai blânde.

Aflat pe costa Atlanticului de Sus, orașul Trancoso din Brazilia este recomandat turiștilor care preferă natura și liniștea. Este căutat pentru plajele sale însorite și pentru rezervația naturală Rio de Brasil, o pădure tropicală care cuprinde sute de specii de animale, inclusiv maimuțe capucini, furnici gigante, leneși și colibri sihastru.

Trancoso. Brazilia. Foto: Wikipedia

O altă destinație recomandată de americani este Muntele Cap de Leu (Shitoushan) din Taiwan, aflat la circa 100 de kilometri de capitala Taipei. Un templu taoist și traseele de drumeție spectaculoase sunt atracțiile sale.

Orașul New Brunswick din Canada este recomandat, de asemenea, amatorilor de călătorii. Este descris ca fiind un port vibrant, cu aproape 100 de baruri și restaurante pe țărmul Atlanticului. Aici turiștii pot vizita Golful Fundy, locul celor mai mari maree din lume.

Orașul Nagano din Japonia a găzuit Jocurile Olimpice de iarnă din 1998 și este recomandat celor care vor să cunoască tradițiile și cultura japoneză. Este înconjurat de munți spectaculoși, accesibili amatorilor de drumeții. 

Cascada Victoria din Zambia. Foto: Wikipedia

Statul african Zambia este tot mai popular ca destinație turistică. Jurnaliștii îl recomandă pentru cele 20 de parcuri naționale și 34 de rezervații ale vânatului, fiind considerată locul de naștere al safariului (expediții în savanele din Africa). Apusul de soare este un eveniment spectaculos și sacru în Zambia, arată The Washington Post.