„Uitaţi de Ibiza!“. România, promovată turistic de o jurnalistă din Italia: Una dintre cele mai frumoase excursii din viaţa mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din Centrul vechi din Bucureşti FOTO 123 RF

O jurnalistă din Italia a ales să-şi petreacă ziua de naştere în România, spre surprinderea prietenilor care au primit decizia ei cu surprindere şi nedumerire. Experienţa pe care a avut-o în cele câteva zile de octombrie în care a colindat Bucureştiul şi Valea Prahovei a împărtăşit-o cu cititorii Corriere della Sera.

„Preţuri super-mici, mâncare excelentă şi o viaţă socială care rivalizează cu cea din Insulele Baleare şi Mykonos: de la excursii în castelele din Transilvania până la mina de sare fantasmagorică din Turda“, aşa descrie, în câteva cuvinte, Carlotta Clerici vizita în România, într-un articol cu titlul „Uitaţi de Ibiza, toată lumea în România: noua destinaţie pentru turismul ieftin“.

Când şi-a anunţat prietenii, rudele şi colegii că îşi va sărbători împlinirea a 38 de ani în România, a „primit priviri nedumerite, îngrijorări, şi în cele mai bune cazuri, compasiune afectuoasă“, spune jurnalista. Întrebarea de pe buzele tuturor era „Ce vei face acolo?” 

„Şi totuşi – cu tot respectul faţă de anxietăţile şi prejudecăţile prietenilor mei – pot spune cu siguranţă că a fost cea mai frumoasă zi de naştere a vieţii mele! Nici la 18 ani nu m-am distrat aşa!“, spune Carlotta. 

Zborul spre Bucureşti, 30 de euro

Jurnalista a ajuns în capitala României cu o aeronavă Wizz Air, fiind surprinsă de costurile mici: de la zborul care a costat-o 30 de euro până la cazare şi transportul în Bucureşti. Deplasarea cu taxiul nu i s-a părut scumpă, spunând că a plătit 7 euro de la aeroport la cazarea aflată în centru, în schimb a aremarcat vcă şoferii sunt vitezomani, asemănând experienţa cu una din „Fast and Furious“.

Mănânci până la 4 dimineaţa

A fost impresionată de centrul istoric „îngrijit şi fermecător“, dar şi de restaurantele pentru toate buzunarele, deschise până la 4 dimineaţa şi bucătăria locală delicioasă (de la supe şi preparate din carne de raţă la tocană de miel, grătar şi mămăligă). 

Fotografie de la Caru' cu bere  FOTO Carlotta Clerici / Instagram

La fel de spectaculoasă (şi neaşteptată) a găsit vivacitatea vieţii de noapte din Bucureşti, „care nu este mai prejos decât renumitele Ibiza şi Mykonos: poţi să te distrezi toată noaptea (cocktail-urile costă mai puţin de 5 euro), în localurile din centrul vechi găsind de la karaoke la cluburi elegante cu cea mai mare concentraţie de femei frumoase pe centimetrul pătrat sau muzică populară“.

Din capitala României nu a ratat nici Palatul Primăverii sau Casa Poporului.

Pe urmele lui Dracula, cu 49 de euro

Din Bucureşti, Carlotta a făcut turul castelelor Peleş şi Bran, apoi a ajuns la Salina Turda: „Este o minune sci-fi situată într-o mină veche de sare. Coborâţi pe jos sau cu un lift panoramic cele 14 etaje, pentru a ajunge într-un parc de distracţii cu o roată, terenuri de tenis, golf şi bowling, unde puteţi închiria bărcuţe pentru a naviga pe lacul din subsol. 

Salina Turda FOTO Carlotta Clerici

Înainte de a pleca din România, jurnalista italiancă s-a oprit la câţiva kilometri de aeroport, la băile termale din Bucureşti: „Nu numai că sunt cele mai mari din Europa, ci deţin un parc excepţional de tobogane, pe scurt, locul ideal pentru a petrece clipe de relax dar şi de distracţie nebună. România este probabil una dintre destinaţiile turistice care vor avea multe de spus în viitor.””