„Din fericire, într-o zi am primit cartofi prăjiți”. O turistă descrie vacanța in Grecia drept un coșmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O turistă a descris vacanța ei în Corfu drept un coșmar, plângându-se că mâncarea de la hotel nu i-a fost pe plac și că nu a avut acces facil la plajă sau la divertisment.

O turistă și-a descris vacanța în Grecia drept un coșmar FOTO Shutterstock

Susan Edwards, o turistă din Marea Britanie, a plecat luna trecută într-o vacanță all-inclusive de șapte nopți la hotelul Lido Corfu Sun de pe insula grecească împreună cu familia sa, dar susține că excursia a fost „îngrozitoare din primul moment” în care a ajuns, scrie Daily Mail.

În vârstă de 69 de ani, femeia a plătit 750 de lire sterline pentru vacanță, dar a criticat dur opțiunile de luat masa oferite de hotel, susținând că „nu era nimic comestibil pentru noi și nu puteam bea nimic”.

Mâncarea, principalul motiv de nemulțumire

În prima dimineață, a avut de ales între „pâine prăjită, un ou fiert tare sau ceva într-un sos. Nu era bacon”. În a doua zi, micul dejun a constat în „mozzarella și roșii feliate. Nu era niciun fel de bacon sau cârnați calzi”.

Din fericire, „într-o zi am primit cartofi prăjiți”, dar doar „o singură dată în tot sejurul”, a spus ea. „Într-o seară a fost seară grecească și au avut kebaburi, dar nu am putut mânca așa ceva. E cea mai proastă vacanță din viața mea”.

La all-inclusive se ofereau vin, bere, ouzo, coniac, dar și băuturi răcoritoare. Apa îmbuteliată costa 1,50 euro, potrivit lui Edwards, care a călătorit cu verii săi, în vârstă de 77 și 78 de ani, fiica ei de 30 de ani și o verișoară de gradul doi, în vârstă de 50 de ani.

Însă pensionara nu bea ouzo și nici coniac – așa că susține că nu a putut savura nicio băutură în toată vacanța. Ea a explicat că de obicei bea bere îmbuteliată sau un Bacardi cu Cola, dar asta ar fi costat 9 euro.

„După ce am plătit 750 de lire pentru vacanță, 70 de euro taxă de turist pentru mine și fiica mea și încă 450 de lire pentru mesele noastre, puteam merge în Caraibe”, a spus turista, furioasă.

Hotelul dezminte acuzațiile

Hotelul la care a fost cazată a transmis că afirmațiile turistei britanice sunt „inexacte, exagerate și în multe cazuri complet false”.

„Bufetul nostru este bogat și variat în fiecare zi, oferind salate proaspete, fructe, legume, preparate reci și calde care satisfac o varietate de gusturi europene și mediteraneene. Ideea că am fi servit ‘doar orez și sardine’ este pur și simplu falsă.”

Hotelul de patru stele se promovează cu „vederi panoramice asupra Mării Ionice, dispus pe mai multe niveluri și decorat cu piatră, lemn și culori calde”.

Totuși, turista a spus că nu a putut să se bucure de golfulețul retras pentru că „panta era atât de abruptă încât nu am putut coborî până acolo și era la 150 de metri de hotel”.

Vacanță sortită eșecului

Vacanța a fost sortită eșecului încă de la început pentru Edwards și familia ei, care au ajuns în jurul orei 14:00, dornici de mâncare și răcoritoare după o călătorie lungă. După ce au urcat o rampă mare pentru a ajunge la recepție, Susan a spus că i s-a spus că mâncarea de la piscină va fi servită abia la ora 17:00 pentru oaspeți – iar ce li s-a oferit a fost, potrivit ei, „un pătrățel de baclava de un centimetru”.

Personalul nu a fost nici el atent, a susținut ea: „E o rampă lângă hotel unde trebuie să-ți tragi valiza în sus când ajungi. Fiica mea a urcat și a coborât de mai multe ori, trăgând valizele tuturor.”

Pe de altă parte, reprezentanții hotelului au susținut că „încă din prima zi a sosirii, a fost evident că oaspetele căuta pretexte.”

„Organizăm trei evenimente de seară pe săptămână, inclusiv o seară grecească, toate desfășurate în aer liber lângă piscină și anulate doar în caz de vreme severă. Plaja este situată la aproximativ 300 de metri, iar accesul este descris clar pe site-ul nostru și pe agențiile partenere. Nu există dificultăți ascunse sau înșelătoare în a ajunge la ea”, s-au apărat aceștia.