Rețeta inedită de prăjitură Pavlova cu cireșe și nucă de cocos

0
Publicat:

Cunoscută pe toată planeta, prăjitura Pavlova a fost denumită după faimoasa balerină rusă Anna Matveyevna Pavlova. Deliciosul desert a fost creat chiar în timpul turneului pe care faimoasa balerină l-a efectuat în Noua Zeelandă şi Australia în anul 1929.

Delicioasa prăjitură se prepară ușor FOTO Delicious Australia

Maestrul cofetar australian Dominic Smith, cu o experiență de peste două decenii în arta culinară, propune o rețetă inedită și delicioasă de prăjitură Pavlova cu cireșe și nucă de cocos.

Pentru bezea aveți nevoie de următoarele ingrediente: 6 albușuri de ou, 1/2 linguriță sare de lămâie, 330 grame zahăr pudră, 2 lingurițe făină de porumb, 1 linguriță oțet alb și 30 grame nucă de cocos deshidratată.

Pentru a orna la final delicioasa prăjitură vă vor fi necesare 300 grame gem de cireșe, o mână de cireșe proaspete și frunze de mentă. Iată și ingredientele necesară pentru crema de nucă de cocos: 500 grame smântână, 100 grame smântână îngroșată, 100 grame cremă de nucă de cocos, 80 grame de zahăr pudră și două lingurițe de esență de nucă de cocos. Preîncălziți cuptorul la 160°C. Desenați un dreptunghi aproximativ de 18 cm x 33 cm pe o bucată de hârtie de copt și folosiți-o pentru a tapeta o tavă de cuptor unsă în prealabil.

Puneți albușurile de ou și sarea de lămâie într-un mixer și amestecați la viteză medie. În timp ce amestecați, adăugați 1 lingură de zahăr pudră la fiecare 30 de secunde și continuați să bateți până când albușurile sunt bine încorporate. Amestecați timp de încă 5 minute sau până când amestecul este gros și lucios, iar zahărul pudră s-a dizolvat.

Se adaugă făina de porumb și se bate până se încorporează, după care se adaugă oțetul alb și nuca de cocos. Așezați bezeaua în centrul dreptunghiului de pe tavă și, cu ajutorul unei palete, întindeți bezeaua în forma dreptunghiului cu valuri deasupra. Reduceți temperatura cuptorului la 100°C.

Coaceți bezeaua timp de o oră și jumătate sau până este uscată la atingere. Se oprește cuptorul și se lasă să se răcească. Pentru crema de nucă de cocos, bateți smântâna și zahărul într-un mixer apoi adăugați progresiv nuca de cocos. Se lasă la frigider timp de minimum două ore, după care se întinde pe bezeaua deja răcită. Se ornează cu gemul de cireșe, cu cireșele proaspete și cu frunzele de mentă.

Mai multe pentru tine:
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: Top televizoare cu cele mai mari reduceri, de până la 5.000 de lei și calitate premium pentru living și dormitor
Lancôme Bestseller în România: Parfumuri iconice, mascara virală și skincare premium pentru cadouri de lux
Cristina Teleanu, în lacrimi. Fosta avocată, devenită ciobăniță, acuzații grave pentru soțul ei: „Un om fără școală să mă umilească..."
Complot împotriva căsniciei lui Alin Oprea. Artistul crede că fosta lui soție vrea să-l despartă de actuala: „Eu și Medana suntem bine, ne iubim!”
Promoții de iarnă PetMax: Suplimente veterinare esențiale pentru câini și pisici cu reduceri de până la 69%
Black Friday 2025 pe Flip.ro: cele mai mari reduceri la iPhone – economii de până la 1.000 de lei și telefoane premium sub 1.000 €
Black Friday 2025 „Bla-Bla Black Shopping Weeks” la XXXLutz: transformă-ți casa de sărbători cu piese spectaculoase și reduceri de până la 50%
Rezultatele autopsiei în cazul Sarei, fetița de doi ani care a murit pe scaunul stomatologului, arată probleme grave. Se schimbă datele problemei
Primele imagini cu fiica, Nidia, la priveghiul tatălui ei. Alexandra Velniciuc, nelipsită de lângă sicriul lui Horia Moculescu! Ce mesaj a transmis Mariana?
Chillmas Deals 2025 pe eMAG: cele mai bune oferte pentru decorațiuni de Crăciun cu reduceri uriașe de până la 78%
Cum a avertizat-o Prințul Philip pe Kate Middleton chiar înainte să moară. Vorbele bunicului Prințului William au cutremurat-o pe Prințesă