Piersici umplute: desertul copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piersici umplute FOTO Shutterstock

Deşi cofetarii zilelor noastre ne tentează cu deserturi moderne, sofisticate şi neapărat instagramabile, nu avem cum să uităm gustul prăjiturilor de casă din copilărie.

Cine nu a gustat vreodată piersici umplute, aromate, fragede? În fiecare familie e o bunică expertă în acest desert, dar dacă acum eşti departe de ea şi nu-ţi poţi lua gândul de la aceste delicioase fursecuri, avem reţeta culeasă dintr-un vechi caiet de prăjituri.

Iată de ce ai nevoie:

Pentru aluat

100 g unt
350 g făină
1 praf de sare
100 g zahăr pudră
½ plic praf de copt
1 ou mare
80 ml lapte
esenţă de vanilie, după gust
coaja de la 1 lămâie bio
10 ml ulei

Pentru cremă

50 g unt
30 g nuci măcinate
100 g gem de piersici (sau după preferinţă)
miez de la piersici

Pentru decor

100 ml lichior de piersici
100 ml compot de piersici
3-4 picături colorant alimentar roşu
3-4 picături colorant alimentar galben
150 g zahăr tos
frunze de mentă

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 180 °C şi tapetezi două tăvi.

Pentru aluat, mixezi untul cu zahărul şi coaja de lămâie până când compoziţia capătă o consistenţă cremoasă. Torni esenţă de vanilie, după gust, şi laptele. Adaugi, oul, făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi omogenizezi.

Ungi mâinile cu ulei şi iei câte o linguriţă de compoziţie, modelezi o formă rotunda şi aşezi fiecare bilă obţinută într-o tavă cu hârtie de copt, lăsând spaţii între ele. 

Citeşte reţeta completă pe clickpoftabuna.ro