Panna Cotta cu jeleu de fructe tropicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Panna Cotta cu jeleu de fructe tropicale oferă o adevarată explozie de arome, fiind un desert fin şi răcoros, cu un efect vizual deosebit.

Panna Cotta cu jeleu de fructe tropicale este o reţeta simplă, dar care combină gusturile, aromele şi culorile, rezultatul fiinal fiind unul de excepţie. 

Ingrediente:

Pentru primul strat de Panna cotta:

250 mililitri lapte

250 mililitri smântană dulce pentru frişcă

50 grame zahăr

10 grame gelatină granule

esenţă portocale 

 Pentru al doilea strat de panna cotta:


250 mililitri smântână dulce pentru frişcă

250 mililitri lapte

50 grame zahăr

3-4 frunzuliţe mentă

10 grame gelatină


Pentru jeleul de fructe tropicale:

420 grame conservă de fructe tropicale

6 grame gelatină granule


Pentru decor:
câteva fructe de decor

fruzuliţe de mentă

coaja de la o lămâie

Mod de preparare:


Vom prepara mai întâi jeleul de fructe tropicale. Răsturnăm conţinutul conservei de fructe tropicale într-un vas, scrie caietulcuretete.com. Mixăm cu ajutorul unui blender vertical până obţinem o compoziţie fină.

Vom folosi trei sferturi din această compoziţie pentru moment, restul pastrând-o la frigider. Adăugăm 3 grame de gelatină preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj şi amestecăm energic pentru a fi incorporată uniform în compoziţie. Turnăm câte un strat în pahare şi dăm la frigider să se întărească.

Pregătim apoi primul strat de Panna Cotta. Încălzim laptele adaugând zaharul şi îl păstrăm pe foc dor cât este nevoie pentru ca acesta să se topească. Apoi încălzim smântâna dulce, dar fără să o aducem la punctul de fierbere. Amestecăm cele doua compoziţii şi adăugăm esenţa de portocale. Lăsăm să se răcească. Preparăm gelatina şi o adăugăm în compoziţie, apoi turnăm cu grijă peste jeleu. Dăm la frigider până se întăreşte. Dacă doriţi o compoziţie mai cremoasă reduceţi puţin din cantitatea de gelatină.

Preparăm jeleul rămas şi îl turnăm peste Paana Cotta. Dăm la frigider.

Preparăm urmatoarul strat de Panna Cotta, la fel ca şi pe primul, doar că aici nu vom mai adauga esenţa de portocale ci frunzele de mentă pe care le vom lăsa să se infuzeze după care le îndepărtăm. 

De aceasta dată nu vom pune panna cotta în pahare în momentul în care acesta e foarte puţin închegată. Turnăm cu gijă în centrul paharului astfel încat o parte din jeleu să se amestece cu panna cotta. Dăm la rece.

Decoram cu fructele, frunzuliţe de mentă şi coajă rasă de lămâie verde. Până în momentul servicii esertul se păstrează la frigider.

 

Mai multe pentru tine:
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Povestea Sabinei, tânăra care și-a închis afacerea și a decis să plece din țară: „Nu de bani e problema, am mașină și apartament”
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta