Mic dejun tradiţional englezesc. Ce conţine cel mai hrănitor meniu pentru începutul zilei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micul dejun tradiţional englezesc se mai numeşte mic dejun complet, deoarece conţine multe tipuri de alimente sau fry-up, pentru că acesta e format în special alimente prăjite. Este foarte săţios, putând înlocui inclusiv prânzul.

Mic dejun tradiţional englezesc. Carne prăjită

În funcţie de regiune, micul dejun englezesc poate să difere. El conţine însă anumite produse considerate esenţiale pentru prima masă a zilei, care este şi cea mai importantă. Meniul în forma lui actuală a fost conceput în epoca victoriană, pentru a oferi muncitorilor energia necesară pentru o zi grea şi lungă de muncă. De aceea, conţine mai ales carne: şuncă şi cârnaţi tradiţionali, din carne de porc.

Mic dejun tradiţional englezesc. Garnitura

De asemenea, conţine 2-3 ouă prăjite şi fasole boabe, ca garnitură, dar şi roşii gătite. Aceste legume combat cu succes grăsimea cărnii, fiind dulci-acide. Roşiile pot fi rumenite pe grătar, prăjite sau făcute sote şi condimentate cu puţin piper negru.

Pâinea nu lipseşte din meniu. Poate fi folosită pâinea feliată, de tip toast, dar şi pâinea prăjită. Aceasta nu este însă făcută în prăjitorul de pâine, ci în tigaia cu unt, alături de şuncă. Desigur, nu trebuie neglijate condimentele. Un mic dejun englezesc este însoţit de obicei de o sticluşă de oţet, de sos de roşii sau ketchup, dar şi de marmeladă şi tradiţionalul ceai.

Mic dejun tradiţional englezesc. Budincă de carne

De multe ori, un tip special de budincă este servit la finalul micului dejun. Budinca neagră este făcută din fulgi de ovăz, carne şi sânge de porc şi cârnaţi. Budinca albă, o altă variantă a acestui produs, conţine cârnaşi graşi de porc şi fulgi de ovăz, nu şi sânge. Amestecul este prăjit şi servit în porţii mici. Ca alimente opţionale, acestea pot completa micul dejun: ciuperci, cartofi sau rinichi prăjiţi. În total, există 40 de alimente care pot fi folosite, în diferite combinaţii, pentru un mic dejun tradiţional englezesc.