Jamila Cuisine a făcut topul greşelilor care compromit preparatele de sărbători VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă în studioul Adevărul Live, Geanina Avram Staicu, cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, a făcut un top al celor mai frecvente greşeli pe care suntem tentaţi să le facem în bucătărie de sărbători.

Geanina Staicu-Avram, cunoscută publicului sub numele Jamila Cuisine, a reuşit să adune în ultimii ani milioane de vizualizări la videoclipurile în care prezintă modul în care se prepară unele dintre cele mai gustoase reţete, devenite surse de inspiraţie pentru milioane de pasionaţi de gătit din ţară şi din străinătate. 

Cel mai popular vlogger culinar din România a fost prezent la Adevărul Live pentru a povesti noutăţile pe care le aduce proiectul ei, făcând un top al celor mai frecvente greşeli care compromit preparatele de sărbători:

1. Greşela cea mai frecventă pe care o fac oamenii este că în cazul frământatului pun lichidul mult prea fierbinte sau prea rece şi „omoară“ drojdia. Drojdia este un organism viu şi trebuie să o hrănim cu un lichid cald, dar nu fierbinte. Pe de altă parte, dacă este foarte rece nu se activează, deci nu o să crească. Aceasta este una dintre cele mai comune greşeli.

2. O altă greşeală este că toată lumea vrea să înlocuiască drojdia cu praful de copt şi unii chiar fac asta. Tot ce este frământat are nevoie de drojdie. Nu avem nevoie de frământare la chec, brioşe, pandişpan.

3. În cazul gelatinei greşesc când pun lichidul foarte fierbinte şi aceasta îşi pierde proprietatea. Nu se mai gelifiază.

4. Nu pun suficientă sare în pâine şi li se pare că parcă nu are gust. Este important ca şi la dulciuri să punem sare pentru a avea suficientă aromă. Nu pun esenţe şi extracte de vanilie, doar coajă de lămâine şi portocală.

5. În cazul sarmalelor, dacă ştim să alegem carnea, atunci ies foarte bune. Eu tot timpul cumpăr pulpă şi fleică de vită sau iau carne de curcan cu tot cu piele şi le toc împreună pentru avea acel plus de grăsime.

6. La piftie, eu fierb foarte bine oasele, care sunt pline de gelatină naturală. Astfel nu mai trebuie să adăugăm gelatină din magazin. Eu nu pun niciodată gelatină în piftie. Îmi iau un curcan de ţară şi tot timpul pun toate oasele. Nu este atât de bine gelifiată ca cea din magazin, dar este suficient de bine închegată încât să-şi păstreze forma.  

Reţete noi şi trucuri în bucătărie de la Jamila Cuisine

Mai multe pentru tine:
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice
De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Povestea Sabinei, tânăra care și-a închis afacerea și a decis să plece din țară: „Nu de bani e problema, am mașină și apartament”
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese