Jamila Cuisine a făcut topul greşelilor care compromit preparatele de sărbători VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă în studioul Adevărul Live, Geanina Avram Staicu, cunoscută publicului drept Jamila Cuisine, a făcut un top al celor mai frecvente greşeli pe care suntem tentaţi să le facem în bucătărie de sărbători.

Geanina Staicu-Avram, cunoscută publicului sub numele Jamila Cuisine, a reuşit să adune în ultimii ani milioane de vizualizări la videoclipurile în care prezintă modul în care se prepară unele dintre cele mai gustoase reţete, devenite surse de inspiraţie pentru milioane de pasionaţi de gătit din ţară şi din străinătate. 

Cel mai popular vlogger culinar din România a fost prezent la Adevărul Live pentru a povesti noutăţile pe care le aduce proiectul ei, făcând un top al celor mai frecvente greşeli care compromit preparatele de sărbători:

1. Greşela cea mai frecventă pe care o fac oamenii este că în cazul frământatului pun lichidul mult prea fierbinte sau prea rece şi „omoară“ drojdia. Drojdia este un organism viu şi trebuie să o hrănim cu un lichid cald, dar nu fierbinte. Pe de altă parte, dacă este foarte rece nu se activează, deci nu o să crească. Aceasta este una dintre cele mai comune greşeli.

2. O altă greşeală este că toată lumea vrea să înlocuiască drojdia cu praful de copt şi unii chiar fac asta. Tot ce este frământat are nevoie de drojdie. Nu avem nevoie de frământare la chec, brioşe, pandişpan.

3. În cazul gelatinei greşesc când pun lichidul foarte fierbinte şi aceasta îşi pierde proprietatea. Nu se mai gelifiază.

4. Nu pun suficientă sare în pâine şi li se pare că parcă nu are gust. Este important ca şi la dulciuri să punem sare pentru a avea suficientă aromă. Nu pun esenţe şi extracte de vanilie, doar coajă de lămâine şi portocală.

5. În cazul sarmalelor, dacă ştim să alegem carnea, atunci ies foarte bune. Eu tot timpul cumpăr pulpă şi fleică de vită sau iau carne de curcan cu tot cu piele şi le toc împreună pentru avea acel plus de grăsime.

6. La piftie, eu fierb foarte bine oasele, care sunt pline de gelatină naturală. Astfel nu mai trebuie să adăugăm gelatină din magazin. Eu nu pun niciodată gelatină în piftie. Îmi iau un curcan de ţară şi tot timpul pun toate oasele. Nu este atât de bine gelifiată ca cea din magazin, dar este suficient de bine închegată încât să-şi păstreze forma.  

Reţete noi şi trucuri în bucătărie de la Jamila Cuisine

Mai multe pentru tine:
O tânără prezentatoare a murit la nici 30 de ani
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Prețurile au sărit în aer la Târgurile de Crăciun din Capitală! Cât au ajuns să coste vinul fiert, sărmăluțele și fasolea cu ciolan?! Vizitatorii au rămas uluiți!
A iertat-o pe bunica regină, care l-a lăsat fără titlul de prinț. Nikolai, apariție spectaculoasă alături de Margareta a Danemarcei
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Cât costă șuba ciobănească îmbrăcată de Diana Șoșoacă de 1 Decembrie? Verdictul dur al stiliștilor: „Se poartă numai la stână!” Moda e lansată, de fapt, de Gigi Becali
Echipament de schi fără greșeli: clăpari, cască, schiuri, bețe, snowboard și ochelari - ghidul complet pentru începători și familii. Ce să cumperi online
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători