Fasole cu ciolan afumat, reţetă delicioasă pentru 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fasole cu ciolan afumat, reţetă. În mod tradiţional, românii nu concep să treacă ziua de 1 Mai fără să guste o mâncare de fasole cu ciolan afumat sau câţiva mici. Tocmai de aceea, vă prezentăm o reţetă de fasole cu ciolan afumat numai bună de pus pe masă în acest weekend.

Fasole cu ciolan afumat, reţetă: Ingrediente

Fasole uscată albă -  500 gr.
Ciolan afumat - 1.5 kg
Morcovi - 2 buc.
Ceapă albă - 3 buc.
Pastă de tomate -  2-3 linguri
Frunze de dafin - 2 buc.
Mărar - 1 legătură
Tarhon uscat -  jumătate de linguriţă
Piper negru – un sfert de linguriţă
Sare - 1 lingură
Ulei de floarea soarelui -  50 ml.

Fasole cu ciolan afumat. Mod de preparare

Fasolea, aleasă şi spălată, ar trebui să fie lăsată câteva ore în apă, astfel va fierbe mult mai repede. Puneţi fasolea la fiert, iar după zece minute scurgeţi apa şi turnaţi apă clocotită deasupra, operaţiune care trebuie repetată de 2 sau 3 ori pentru a evita neplăcuta balonare. După ce aţi schimbat de trei ori apa în care fierbe fasolea, puneţi în oală ciolanul şi completaţi cu apă suficientă cât să-l acopere, conform lalena.ro.

Adăugaţi ceapa tăiată în patru şi frunzele de dafin. Când fasolea a început să fiarbă, lăsaţi focul mic, acoperiţi oala sau ceaunul cu un capac şi lăsaţi pe foc aproximativ o oră şi jumătate. În timp ce fierb fasolea şi ciolanul, curăţaţi şi spălaţi morcovii şi cele două cepe rămase. Ceapa trebuie tăiată mărunt, iar morcovii daţi prin răzătoare. După ce a fiert fasolea, scoateţi ciolanul din oală şi lăsaţi-l puţin la răcit, apoi trageţi oala cu fasole de pe foc. Urmează să desprindeţi carnea de pe ciolan şi să o tăiaţi în bucăţele potrivite.

Apoi căliţi, într-o tigaie sau oală mare, ceapa tăiată mărunt şi morcovii raşi. Se adaugă la prăjit legumele, după care se pune şi carnea de pe ciolan, şi se lasă 5 minute la călit. Adăugaţi peste carne pasta de roşii, amestecaţi şi mai lăsaţi câteva minute pe foc. Turnaţi fasolea din cealaltă oală, cu un polonic, peste amestecul de carne şi legume,amestecaţi din nou şi lăsaţi la fiert încă 15 minute. La final puneţi sare, piper, verdeaţa tăiată mărunt şi tarhonul. Pofta bună!
 

Mai multe pentru tine:
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Povestea fabuloasă a fabricii de pantofi construită de un om care abia știa să scrie. Le-a încălțat pe Sophia Loren și Elena Ceaușescu, iar mai târziu pe vedetele autohtone
Trei zodii își schimbă radical viața începând cu 1 ianuarie 2026. Vor avea parte de iubire și noroc din abundență
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Adio, nuntă regală! Prințul s-a despărțit de iubita pe care tocmai i-o prezentase Prințului Albert de Monaco
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Ce nu știai despre Raluca Moroșanu, judecătoarea care a înfruntat-o pe șefa Curții de Apel București, Liana Nicoleta Arsenie
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat