Cum se prepară drobul de miel în aluat
0Dacă nu sunteţi adepţii drobului în prapur, speciliaşti în preparate de Paşte recomandă coacerea mixului din organe de miel în aluat. Uşor de pregătit, acesta rezistă mai mult timp proaspăt.
Ingredinete:
Aluat:
- 1 cană sifon călduţ
- 1 lingură oţet
- 1 linguriţă sare
- 1/2 cană ulei
- 300 g făină
- 100 g margarină
Umplutură:
- 750 g organe de miel (inimă, ficat, plămâni)
- 2 ouă
- 1 felie pâine
- 100 ml lapte
- 1 lingură smântână
- 2 legături mărar
- 2 legături pătrunjel
- 2 legături ceapă verde
Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă margarina topită cu două linguri de făină; se obţine o ciulama. Se frământă aluatul din restul de ingrediente. Se împarte în două, se întinde câte o foaie, care se unge cu ciulama; se rulează ambele foi, se împletesc şi se întinde din nou o foaie, care se unge si ea cu ciulama. Se repetă procedeul de câteva ori, apoi se dă aluatul la frigider cel puţin 12 ore.
Se fierb măruntaiele de miel în apă, se ia spuma şi organele se lasă să se răcească. Se trec prin maşina de tocat şi se frământă cu ouă, pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, smântână, verdeaţă tocată, sare şi piper. Se întinde o foaie de aluat şi se taie cerculeţe; se aşază umplutură şi se pliază sub formă de semilună. Se coc cca 30 de minute la cuptorul încins la 180°C. Se pot servi calde sau reci, cu piure de spanac sau salată verde.
Sursă: restaurantedelux.ro