Cum să faci tartă cu ricotta şi sparanghel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucură-te de primăvară, cheamă-ţi prietenii şi sărbătoreşte plecarea iernii cu această gustoasă tartă cu ricotta şi sparanghel, o mâncare des întâlnită în restaurantele din Praga.

Ingrediente:

1 aluat foitaj din comerţ (sau poţi prepara în casă)
500 g sparanghel curăţat
2 ouă
230 g brânză ricotta (dacă e nevoie scursă)
½ cană de parmezan dat pe răzătoare
zeama de la o lămâie
½ cană de smântână
½ linguriţă de sare

Mod de preparare:

Totul începe odată cu încingerea cuptorului. Aşază aluatul într-o formă de tartă, având grijă să acoperi şi marginea. Acum ai două variante în care poţi să o pui la copt: ori înţepi cu furculiţa din loc în loc, ori aşezi o folie cu orez sau boabe de fasole deasupra pentru ca aceasta să nu se umfle şi să devină foarte pufoasă. Bagă la cuptor pentru 15 minute.

Continuarea reţetei pe clickpoftabuna.ro!