Cum preparăm deliciosul burger de vită exact ca la restaurant: secretele unui preparat fraged, cu gust desăvârşit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Burgerul american a fost primit foarte bine de români. FOTO Thrillist

Burgerii de vită, preparate de origine americană, au devenit tot mai populari în rândul românilor în ultimii ani. Chiar dacă un drum rapid la restaurant vă poate potoli foamea şi pofta, acest deliciu consistent poate fi gătit şi în propria bucătărie.

Multe restaurante româneşti au introdus, în ultima perioadă, celebrii burgeri americani în meniurile lor, venind cu reţete diverse în întâmpinarea poftelor clientelei curioase. Aceste preparate pot fi însă pregătite şi acasă, rezultatul fiind unul mai mult decât delicios.

Carnea bună de vită, ingredientul-minune dintr-un burger reuşit

Carnea de vită de calitate, proaspăt tocată, face diferenţa, potrivit publicaţiei „Thrillist”. Dacă nu aveţi propria maşină de tocat, cumpăraţi-o de la o măcelărie, însă fiţi atenţi la compoziţia cărnii, care trebuie să conţină carne de pe coaste, piept şi muşchi. Luaţi o cantitate care să vă ajungă pentru patru chiftele sănătoase ca mărime. Fiecare trebuie să cântărească aproximativ 230 de grame. 

Neteziţi crăpăturile adânci, din cauza cărora miezul se găteşte prea repede, apoi presaţi chiftelele astfel încât să obţineţi discuri cu un diametru de aproximativ 10 centimetri. Formaţi o adâncitură cu degetul mare în centrul chiftelelor, pentru ca acestea să rămână fragede şi să nu se umfle în timpul preparării. Asezonaţi-le cu sare şi piper negru.

FOTO Thrillist

Pregătirea grătarului

Înainte să puneţi carnea de vită pe grătar, frecaţi-l cu un prosop înmuiat în ulei vegetal. Acesta trebuie încălzit la o temperatură medie spre mare.

De îndată ce grătarul s-a încins, puneţi chiftelele pe grătar, cu partea adâncită în sus. Lăsaţi-le aşa timp de două minute şi jumătate, fără să interveniţi. Întoarceţi-le apoi cu grijă pe partea cealaltă şi lăsaţi-le până când termometrul alimentar atinge temperatura de 43-44 de grade Celsius.

FOTO Thrillist

Puneţi pe fiecare chiftea de vită o felie de brânză cheddar şi lăsaţi-le pe grătar până când brânza se topeşte, iar temperatura ajunge la maxim 58 de grade Celsius.

Transferaţi-le apoi pe o farfurie. 

Asamblarea burgerilor

Pe partea inferioară a chiflei proaspete cu susan aşezaţi carnea de vită, salata verde, câteva inele de ceapă roşie, câteva felii de roşie şi bacon. Condimentele şi sosurile se pot pune în orice cantitate, după preferinţe. Se aşează apoi partea superioară a chiflei.

FOTO Thrillist

Mai multe pentru tine:
Pijamale pentru copii de Crăciun 2025 – cozy și hazlii, la ofertă, majoritatea sub 100 lei, cadouri de la Moșu’ pentru dimineți pline de magie
Ce etnie are Alessia Pop, câștigătoarea de la Vocea României: „Nu pot exprima durerea pe care o simt ...”
Povestea Sabinei, tânăra care și-a închis afacerea și a decis să plece din țară: „Nu de bani e problema, am mașină și apartament”
Cadouri de Crăciun pentru copii: 25 de hanorace și pulovere festive – de la modele la reducere sub 100 de lei, la cadouri unicat și personalizate
Tricouri de Crăciun pentru copii și familie – Cadouri unice, outfituri cozy și reduceri exclusive eMAG: magia sărbătorilor în casa ta
Lenjerii de Crăciun care aduc magia sărbătorilor în dormitor – Stoc limitat! Alege cadouri cozy și festive pentru întreaga familie
Obiceiul adorabil de la Palatul Regal britanic, în ajun de Crăciun. Cum se împarte fericirea între prinți și prințese
Cadouri de Crăciun pentru el: Top 15 aparate și produse de ras și bărbierit verificate online – alege cadoul care îl va impresiona și răsfăța
De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova
Dovada că Alessia Pop, câștigătoarea Vocea României, s-a cunoscut cu Theo Rose înainte de a urca pe scena concursului de la PRO TV. Unde au fost cele două
Cele mai bune 15 vinuri de pe eMAG în 2025: ce aleg românii de sărbători. Transformă mesele de Crăciun și Revelion în momente magice