Cum alegi şi găteşti corect pastele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pastele sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din lume. Deşi, la prima vedere, par a fi uşor de preparat, există câteva lucruri de care trebuie să ţii cont pentru a obţine paste perfect gătite.

Sos în funcţie de forma lor

Sunt 3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi pastele: mărimea, forma şi textura. Pastele mai mici, cum sunt tăiţeii, sunt perfecte pentru supe şi ciorbe, în timp ce macaroanele sau pastele scoici sunt recomandate pentru salate.

Pastele cu striaţii, cum sunt penelle ori ditalini, se potrivesc cu sosuri mai grase, cum sunt cele care conţin smântână, ulei de măsline sau brânză topită, în timp ce pastele lungi sau fine, de exemplu farfallele, spaghetele ori tagliatellele, sunt bune cu sos de roşii sau cu sos ragu.

Trucuri pentru paste perfecte

În primul rând, adaugă sare în apa în care fierb pastele. Nu te zgârci cu cantitatea adăugată, ci, dimpotrivă, apa trebuie să fie foarte sărată înainte să pui pastele. Acestea nu se sărează după ce au fiert, deoarece nu vor mai avea un gust la fel de bun. Evită să pui ulei în apă.

Chiar dacă va preveni lipirea pastelor, nici sosul nu se va prinde de ele. O altă greşeală des întâlnită la prepararea pastelor este folosirea unei cantităţi insuficiente de apă. De regulă, la 450 g de paste se folosesc 5 litri şi jumătate de apă şi se fierb într-o oală cât mai încăpătoare, deoarece acestea se umflă în timpul preparării.

Află pe Clicksanatate.ro cum se prepară pastele de casă!

Ce poţi trata cu frunze de morcov

În ce situaţii sunt contraindicate extensiile de gene

Mai multe pentru tine:
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Zodiile care vor da nas în nas cu fericirea în această toamnă. Acești nativi vor plânge de bucurie
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
Maria Buză are un meniu de poveste. Actrița mănâncă o dată pe zi: „Dacă este curat prin frigider, rămân nemâncată”
„Tomata” în pericol: Mai puțin de jumătate dintre fermieri și-au depus bonurile fiscale, chiar și în județul campion al programului
Fostul jucător de tenis Sergiy Stakhovsky a participat la lovitura de geniu care i-a distrus bombardierele lui Vladimir Putin. Operațiunea Pânză de Păianjen rescrie istoria războaielor
Prințesa Rajwa a dus moda din Iordania la Palatul Elysée din Paris! Întâlnire istorică cu Brigitte și Emmanuel Macron