Ce este flexitarianismul, trendul culinar al anului 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flexitarianismul presupune, mai exact, să mănânci carne doar în weekend, fiind o alternativă mai uşor realizabilă decât a fi vegetarian.

Cu toţii ştim că este benefic atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru mediul înconjurător să mâncăm mai puţină carne. Flexitarianismul, dieta predominant vegetariană, va fi unul dintre trendurile culinare ale anului 2017, potrivit Whole Foods.

Flexitarianismul înseamnă, mai exact, să mănânci carne doar în weekend, fiind o alternativă mai uşor realizabilă decât a fi vegetarian, scrie The Independent. Bineînţeles, acest stil de viaţă nu este unul nou, a devenit popular datorită personalităţilor precum Sir Richard Branson, Emma Thompson şi Jamie Oliver, care susţin campania Meet-Free Monday (lunea fără carne), campanie iniţiată în anul 2009 de Paul, Mary şi Stella McCartney.

„Meet-Free Monday este cea mai potrivită ocazie pentru a te concentra pe varietatea de legume existente, pe gustul şi textura acestora şi pe multitudinea de reţete pe care le poţi face cu ajutorul acestora“, spune Jamie Oliver.

Studiile au dovedit că diminuând consumul de carne reducem apariţia unor boli precum diabetul, cancerul, boli de inimă, iar flexitarianismul le oferă oamenilor oportunitatea de a-şi îmbunătăţii sănătatea, fără a renunţa definitiv la carne.

Pe lângă beneficiile sănătăţii individuale, este interesant cum din ce în ce mai mulţi oameni sunt interesaţi de salvarea mediului înconjurător, astfel anumite organizaţii au estimat faptul că sectorul zootehnic ar fi responsabil pentru aproximativ 51% din totalul mondial de emisii de gaze cu efect de seră. Deci, soluţia pe care mulţi oameni o vor folosi este aceea de a deveni flexitarieni, iar cei de la Whole Foods cred că acest lucru se va întâmpla anul viitor.

Acesta nu este singurul mod în care unii dintre noi vor încerca să devină mai sănătoşi anul viitor, unii experţi prevăd că va creşte consumul de paste pe bază de quinoa, al zahărului şi făinii de cocos, dar şi al alimentelor violete. 

Mai multe pentru tine:
Ce tranzacții suspecte a descoperit Libra Bank în conturile AUR. Ce plăți s-au făcut către patronul Realitatea PLUS, unde Simion și Georgescu sunt lăudați excesiv
Mama măsura XS, fiicele cu siluete... lumești. Regina Letizia, superbă, dar îngrijorător de slabă la Premiile Prințesa de Asturia
Radu Mazăre, viață de lux în Madagascar. Cum arată resortul fostului primar al Constanței. Bungalow-uri generoase, cu vedere spre Oceanul Indian
Mihai Viteazul nu a fost recunoscut ca domnitor al Transilvaniei. Cum îl vedea împăratul german și cum faima sa a devenit mortală
Un stâlp sculptat cu un chip uman, vechi de 11.000 de ani, descoperit de arheologi
Câți ani de închisoare riscă Artanu, pentru agresiune sexuală?! Îndemnul avocatei Dalina Terzi pentru victimă: „Fetelor le e rușine, cedează psihic”
Nu i-a citit niciodată fiicei „Cenușăreasa”, iar acum a interzis complet internetul în casă!
Performanțele unuia dintre cei mai buni salvatori din lume. Cum se antrenează pompierul care coordonează cea mai buna echipa de alpiniști de intervenție din România
Artistul internațional care nu și-a mai văzut de trei ani copilul diagnosticat cu autism, născut din relația cu o româncă. Dezvăluiri uluitoare despre ultima lor întâlnire! „Copilul striga la ușă disperat: Tati, tati!”
Ce nu s-a văzut la sfințirea Catedralei! Becali a pupat mătăniile, Băsescu a pupat blondele
Ziua în care Biserica a deschis porțile doar pentru bogați și personalități. De ce oamenii de rând n-au avut acces în interior la slujba de sfințire a picturii Catedralei Neamului VIDEO