Care este cel mai sănătos tip de sare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă nu adaugi sare în mâncăruri, parcă nu au gust. Nici dacă pui prea multă nu e bine, fiindcă duce la probleme serioase de sănătate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca, în cazul adulţilor, cantitatea zilnică de sare să nu depăşească 5 grame, adică mai puţin de o linguriţă. În cazul copiilor, cantitatea trebuie să fie şi mai mică. Şcolarii au voie 4 grame de sare pe zi, în timp ce bebeluşii doar de un gram. Pe lângă sarea pe care o adăugăm în mâncare, ea se găseşte deja şi în alimentele cumpărate de-a gata sau în alte ingrediente utilizate. În medie, consumăm în jur de 10 grame de sare pe zi, ceea ce predispune la apariţia bolilor cardivasculare şi a rezistenţei la insulină.

Bună, dar cu măsură

Sarea conţine 40% sodiu şi 60% clor, doi compuşi care contribuie la buna funcţionarea a organismului. Sodiul ajută la contracţia musculaturii, stimulează comunicarea între nervi, reglează tensiunea arterială. Clorul, împreună cu sodiul, menţine echilibrul hidroelectrolitic al organismului.

Citelşte mai mult pe clickpoftabuna.ro