Alimente care te încălzesc rapid în zilele friguroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile scăzute pot fi destul de neplăcute pentru friguroşi sau pentru cei care trebuie să petreacă mult timp afară. Pentru a-ţi pune rapid sângele în mişcare şi a scăpa de senzaţia că urmează să te transformi într-un om de zăpadă există câteva remedii simple, care te vor încălzi rapid.

Ceaiul de ghimbir pune sângele în mişcare

E bun atât pentru ameliorarea simptomelor răcelii, cât şi pentru a încălzi organismul rapid. Puternic energizant, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, având şi rol antiinflamator. Prepară un ceai aromat din 3-4 feliuţe de ghimbir proaspăt, pe care le dai prin răzătoare şi le laşi la infuzat în 300 ml apă fierbinte. După 5-10 minute, strecori ceaiul şi adaugi o linguriţă de miere, după ce lichidul s-a mai răcit puţin.

Supe calde pentru zile reci

Ce poate fi mai bun decât o supă caldă într-o zi frigurosă? Foloseşte legume bogate în vitamine şi antioxidanţi, care întăresc imunitatea. Adaugă în fiertură puţină ceapă sau usturoi, pentru a ţine bolile la distanţă, şi stoarce o jumătate de lămâie înainte de a servi supa. Totodată, un bol cu supă de legume servit la cină oferă organismului necesarul de fibre pentru păstrarea unei temperaturi optime pe timpul nopţii.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro