Lexus nu va produce automobile în China pentru a păstra la un nivel ridicat calitatea asamblării automobilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de rivalii săi din segmentul premium, Lexus refuză să mute în China producţia maşinilor din portofoliul companiei, în principal datorită dubiilor referitoare la calitatea asamblării.

Într-un interviu acordat Reuters de Tokuo Fukuichi, conducătorul suprem Lexus, principalul argument al acestei decizii a fost reprezentat de faptul că brandul nipon este încă fraged în segmentul premium şi nu-şi permite să-şi afecteze imaginea cu dubii referitoare la calitatea materialelor sau a asamblării.

Acelaşi Fukuichi a precizat că raportat la trio-ul german care şi-a cultivat imaginea premium de-a lungul a zeci de ani, Lexus ar pierde enorm dacă ar apărea probleme de calitate în faţa judecătorilor supremi, cumpărătorii acestor automobile.

Singura piaţă care va beneficia de o linie de asamblare proprie este cea din Statele Unite ale Americii, acolo unde constructorul din Ţara Soarelui Răsare se bucură de o popularitate nesperată. Astfel, începând cu 2015, Lexus va produce maşini pe teritoriu american, această facilitate susţinând vânzările alături de uzina din Canada unde este produs modelul RX.