A murit cea mai bătrână broască ţestoasă din Africa. Avea 344 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bătrână broască ţestoasă din Africa a murit la vârsta de 344 de ani, la palatul regelui tradiţional din oraşul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi.

Alagba, o broască ţestoasă imensă care era considerată cea mai bătrână din Africa, a murit la vârsta de 344 de ani, la palatul regelui tradiţional din oraşul nigerian Ogbomoso, Oba Jimoh Oyewunmi, a informat Toyin Ajamu, secretarul său privat, scrie Agerpres. 

Alagba, nume care înseamnă „bătrânul“ în limba yoruba, era un exemplar masculin de broască ţestoasă uriaşă, care a murit joi, 3 octombrie, după o scurtă suferinţă, a declarat Toyin Ajamu, citat de EFE şi de agenţia NAN.

„Alagba a trăit în pace timp de mai multe secole la palat. Broasca ţestoasă a fost în trecut gazda a numeroşi monarhi în Ogbomoso. Avea doi membri ai personalului palatului care îi erau dedicaţi, îi asigurau hrană, asistenţă medicală şi alte lucruri necesare pentru a se asigura că beneficia de cel mai bun tratament“, a precizat secretarul privat.

Broasca ţestoasă aparţinea unei specii recunoscute pentru longevitate, Alagba devenind populară după ce actualalul „soun“ (titlu monarhic) „şi-a folosit resursele personale pentru a-i asigura un trai bun“.

„În fiecare zi, la Alagba veneau turişti din diferite părţi ale lumii“, a mai spus Ajamu adăugând că atât palatul cât şi sectorul turistic „deplâng moartea lui Alagba“.

Secretarul a anunţat că există intenţia ca trupul ţestoasei să fie conservat astfel încât turiştii să se bucure în continuare de prezenţa sa, notează sursele citate.

FOTO Arhivă Pixabay