Fostă Miss Univers, catalogată „plus-size“ pentru că s-a îngrăşat un kilogram FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paulina Vega FOTO Guliver/Getty Images
Paulina Vega FOTO Guliver/Getty Images

O fostă Miss Univers a vorbit despre momentul în care o agenţie de modelling a catalogat-o „plus-size“ deoarece avea cu doar un kilogram în plus şi a explicat ce a învăţat din această experienţă.

Într-o postare pe blogul personal, intitulată „De la slabă la rotunjoară“, modelul columbian Paulina Vega (26 de ani) a povestit că după ce a fost desemnată Miss Univers în 2014 a semnat cu o agenţie de fotomodele unde a lucrat pentru câteva luni. 

Însă, potrivit spuselor modelului, după trei luni de la semnarea contractului cu agenţia din New York i s-a spus că nu mai este potrivită pentru podium sau pentru apariţii editoriale pentru că s-a îngăşat un kilogram. 

Acesta a fost motivul pentru care agenţia a mutat-o pe Paulina Vega la categoria „plus-size“ la doar un an şi jumătate după ce fusese desemnată cea mai frumoasă femeie din lume, scrie The Independent.

„Au ţinut o şedinţă şi m-au anunţat că nu mă mai consideră un model pentru podium sau pentru apariţii editoriale deoarece nu mai sunt potrivită pentru categoria «skinny», drept pentru care am fost trecută la «plus-size»“, a povestit modelul care îşi aminteşte că acel moment i-a provocat confuzie, dincolo de descurajare.

image

Paulina Vega FOTO Facebook

„Trecerea de la «skinny» la «plus-size» ar fi putut să mă demoralizeze. În schimb, m-a inspirat să mă concentrez pe ceea ce îmi doresc cu adevărat să fac şi să-mi trasez propria-mi cale. Dar mai ales, m-a învăţat să fiu sinceră cu mine însămi şi să nu-i las pe alţii să îmi dicteze cum să-mi trăiesc viaţa“, a scris columbianca. 

„Sub ce standarde cineva poate fi catalogat «plus-size»? Şi cine decide aceste standarde?“, a mai notat Vega. 

image

FOTO Facebook Paulina Vega 

În urma acestei experienţe, petrecute după un an şi jumătate de la momentul în care a fost desemnată Miss Univers, tânăra a mărturisit că s-a gândit retrospectiv şi şi-a schimbat priorităţile, dându-şi seama că înfăţişarea ei nu este singurul lucru care contează. 

Modelul a început atunci să se gândească dacă a fi criticată pentru imaginea ei era într-adevăr ceea ce dorea pentru ea. Astfel, şi-a dat seama că nu era în locul potrivit şi şi-a dedicat timpul unor activităţi şi responsabilităţi care „i-au schimbat modul de gândire“. De atunci, Vega s-a concentrat, în cariera sa, doar pe brand-uri care „se aliniază“ cu valorile sale şi care nu îi cer să „menţină măsuri absurde“.

„Nu mă definesc prin schimbările ce ţin de formele pe care le am sau în funcţie de greutatea mea. Astăzi trăiesc conform standardelor mele de frumuseţe şi de sănătate, iar acum mă simt în locul potrivit“, a mai precizat fosta Miss Univers.

image

FOTO Facebook Paulina Vega

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite