Zi cu gol pentru Zicu: fostul „tunar“ al Ligii I a rupt „blestemul“. De când nu mai înscrisese şi cine a fost victima sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Zicu (centru)

ASA Târgu-Mureş a întâlnit Ceahlăul în penultimul meci al etapei cu numărul 19, iar partida ne-a arătat în ce direcţie merg nemţenii.

După un 0-0 cu CFR Cluj, în prima etapă din retur, Ceahlăul a fost spulberată, la Târgu-Mureş, scor 3-0 (Bumba 27, Zicu 29, N’Doye 47). Dintre cele trei goluri ale meciului, cel al lui Zicu a fost unul cu adevărat special.

În sezonul 2010-2011, jucătorul ajuns acum la 31 de ani a fost golgheterul Ligii I, în tricoul Timişoarei, cu 18 reuşite. Apoi, a plecat din România, evoluând, rând pe rând, la ŢSKA Sofia, Pohang Steelers şi Gangwon, ultimele două din Coreea de Sud. La revenirea în Liga I, în sezonul trecut, Zicu a fost de nerecunoscut. A bifat zece meciuri în campionat şi niciun gol la Petrolul. Ajuns la Târgu-Mureş, „seceta“ a continuat. Până la partida cu Ceahlăul, Zicu bifase 15 meciuri în actualul campionat, fără să înscrie!

Reuşita din minutul 29, în poarta lui Calancea, a fost prima pentru Zicu după patru ani. Ultima dată, el îşi trecuse numele pe lista marcatorilor la 15 mai 2011, în Oţelul – Timişoara, scor 2-1.

Revenind la partida dintre Târgu-Mureş şi Ceahlăul, rezultatul menţine în viaţă ambiţiile europene ale gazdelor. Târgu-Mureş e pe 3, loc de Liga Europa, cu 36 de puncte, în condiţiile în care şi locul patru, ocupat acum de CS U Craiova (33 de puncte), duce în Liga Europa.

De partea cealaltă, Ceahlăul are şanse din ce în ce mai mari să ajungă în „B“. Moldovenii ocupă poziţia a 15-a, cu 15 puncte, şi sunt la patru puncte de locul 12, primul salvator.