WIMBLEDON: Simona, în fuleu spre trofeu! „Halep aminteşte de Steffi Graf”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO Reuters

Simona Halep e în sferturile de finală ale Wimbledonului, după o victorie „fulger” în faţa Zarinei Diyas, scor 6-3, 6-0. Pentru un loc în semifinale, românca se va duela cu Sabine Lisicki, finalistă anul trecut la Londra.

Simona Halep a blocat cronometrul cu trei minute înaintea orei de joc, câştigând în doar 57 de minute în faţa Zarinei Diyas, din Kazahstan. Românca e la două victorii de locul 2 mondial.

La 33 de ani de când Virginia Ruzici se oprea în sferturile de finală ale Wimbledonului, Simona Halep calcă apăsat pe urmele actualului său manager. Jucătoarea din Constanţa a ajuns între primele 8 tenismene ale Grand Slamului londonez, câştigând concludent în faţa Zarinei Diyas, din Kazahstan, scor 6-3, 6-0. Meciul a fost controlat fără dubii de Halep, care a servit mai bine, a găsit tuşele terenului şi, în afara unei „scurte” din setul al doilea, a ajuns la toate mingile trimise de Diyas. După doar 57 de minute, jucătoarea din Kazahstan a întins mâna peste fileu şi a plecat „pe repede înainte” de pe terenul doi, în timp ce Simona Halep continua să culeagă aprecieri.
 

Comparată cu Steffi Graf
Pe ESPN, marea campioană Chris Evert spunea despre româncă: „Mulţi jucători reuşesc câteva meciuri de excepţie, dar Simona Halep ne oferă un tenis de excepţie. E clar că nu e un <meteorit> căzut în această lume, pentru că e tot mai consistentă”. Colegul lui Evert de comentariu, Nick Mullins, s-a referit la mişcarea Simonei în teren, aprecind că tenisul n-a mai avut de la Steffi Graf o jucătoare care să acopere atât de bine şi de rapid extremele suprafeţei de joc: "Ne aminteşte de campioana germană". 
 

Meci cu fosta elevă a lui Fissette
În sferturile de finală ale Wimbledonului, Halep va juca miercuri cu Sabine Lisicki din Germania, locul 19 mondial. Sabine e o specialistă a turneului londonez, unde a obţinut cele mai bune performanţe ale carierei: finală în 2013, semifinale în 2011, sferturi în 2009 şi 2012. Anul trecut, Lisicki pierdea în faţa lui Bartoli în ultimul act al Grand Slamului de la Londra, într-o perioadă în care jucătoarea din Germania era pregătită chiar de Wim Fissette, actualul antrenor al Simonei Halep. Ar putea fi un avantaj pentru româncă, şi nu singurul. Partida lui Lisicki de ieri, contra unei alte jucătoare din Kazahstan, Iaroslava Şvedova, s-a întins pe parcursul a trei seturi şi două ore, iar Sabine a cerut şi un timeout medical înaintea setului decisiv, acuzând probleme cervicale.
 

La doi paşi de locul doi
Simona Halep mai are nevoie de două victorii pentru a ajunge în finala Wimbledonului, performanţă care îi va asigura ascensiunea până pe locul 2 mondial! Dacă o bate miercuri pe Lisicki, românca va juca în semifinale cu învingătoarea sfertului Angelique Kerber – Eugenie Bouchard. 

Pe jumătatea cealaltă de tablou, au rămas numai jucătoare din Cehia: Safarova e deja în semifinale, unde o va întâlni pe învingătoarea partidei Kvitova – Zahlavova. 

Cifrele meciului Halep – Diyas

Aşi: 2-0
Breakuri: 5 din 8 mingi – 0 din 2 mingi
Lovituri direct câştigătoare (winners): 17-9
Cea mai lungă serie de puncte câştigate consecutiv: 11-2
Cea mai lungă serie de jocuri câştigate consecutiv: 8-1
84 la sută dintre mingile trimise de Halep cu primul serviciu au fost câştigate de româncă.

Simona nu vrea să-şi facă prieteni în circuit, ea vrea să câştige meciurile! E tânără, dar pare atât de experiementată! Nu intră în panică când pierde puncte şi are un joc grozav pentru iarbă Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams



A ieşit şi Şarapova!
După ce Serena Williams, Na Li, Agnieszka Radwanska sau Ana Ivanovici au fost, pe rând, scoase de la Wimbledon, a venit şi rândul Mariei Şarapova să plece cu capul plecat de la Londra. Rusoaica a fost învinsă ieri în trei seturi de Angelique Kerber, la capătul unui meci dramatic, în care jucătoarea din Germania a avut nevoie de 7 mingi de meci pentru a pune capăt partidei! După eliminarea rusoaicei de pe traseul Simonei Halep, românca a devenit marea favorită a turneului, fiind singura tenismenă din Top 5 rămasă în concurs. În concurs mai sunt Petra Kvitova, locul 6, Kerber, de pe poziţia a 7-a, şi Eugenie Bouchard, aflată pe 13.