VIDEO Hirvonen a fost exclus, Ostberg câştigă Raliul Portugaliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mads Ostberg a câştigat Raliul Portugaliei

Norvegianul Mads Ostberg (Ford) a fost declarat câştigător al Raliului Portugaliei, etapa a patra a Campionatului Mondial de raliuri WRC. El a profitat de excluderea finlandezului Mikko Hirvonen (Citroen DS3) pentru utilizarea unui ambreiaj neconform cu regulamentul, au anunţat organizatorii.

Citroen a făcut apel la excluderea lui Hirvonen, recunoscând că ambreiajul nu era conform cu regulamentul, dar a considerat că decizia este "disproporţionată" faţă de neregulă, anunţă Agerpres.

Astfel, Hirvonen a fost privat de a 15-a victorie din carieră, iar francezul Sébastien Loeb (Citroen DS3) - abandon în Portugalia - şi-a păstrat poziţia lider în clasamentul general al piloţilor.

Ostberg, 24 de ani, a reuşit prima sa victorie în WRC, la "masa verde", după ce anul trecut a urcat de două ori pe podium şi a terminat pe locul 6 la general.

Echipajul norvegiano-suedez Mads Ostberg/Jonas Andersson (Ford Fiesta RS) a fost cronometrat cu timpul de 4 h 21 min 16 sec 1/10, urmat de echipajul Evgheni Novikov (Rusia)/Denis Giraudet (Franţa/Ford Fiesta RS), la 1 min 33 sec 2/10, şi perechea norvegiano-britanică Petter Solberg/Chris Patterson (Ford Fiesta RS), la 1 min 55 sec 6/10, etc.

În ierarhia generală a piloţilor, după 4 din cele 13 etape ale sezonului, Sébastien Loeb este lider, cu 66 puncte, urmat de Petter Solberg, 62 p, Mads Ostberg, 53 p, Mikko Hirvonen, 50 p.