VIDEO Costa Rica solicită redisputarea meciului cu SUA: „Am jucat în condiţii preistorice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costa Rica solicită rejucarea partidei cu SUA FOTO digisport.ro

Federaţia de Fotbal din Costa Rica solicită rejucarea partidei pierdute în deplasarea de vineri (0-1) în faţa Statelor Unite ale Americii, din preliminariile Campionatului Mondial din 2014, Zona CONCACAF.

Oficialii lui Costa Rica cred că meciul disputat la Denver ar fi trebuit întrerupt, întrucât s-a jucat în „condiţii preistorice“ şi a pus în pericol integritatea fizică a fotbaliştilor. Astfel, Federaţia de Fotbal din Costa Rica  a solicitat suspendarea arbitrului şi redisputarea partidei. 

Meciul s-a jucat în condiţii meteo nefavorabile, existând momente în care mingea era pierdută în zăpadă. Arbitrul în vârstă de 37 de ani i-a chemat pe căpitanii celor două echipe şi i-a întrebat dacă e cazul să oprească partida, dar aceştia au dorit să continue, astfel încât meciul a ajuns la final cu scorul de 1-0, după golul marcat de Dempsey (16').

La finalul partidei au existat speculaţii privind motivul disputării confruntării la Denver, fiind cunoscut faptul că e o destinaţie cu temperaturi scăzute şi existând variante mai bune, precum Floria sau California.